Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Θεσμός ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων από σήμερα στη Γαλλία


gay gamoi Η Γαλλία θα γίνει σήμερα η 14η χώρα του κόσμου που θεσμοθετεί το γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου με την επίσημη ψηφοφορία των βουλευτών, η οποία πάντως δεν θα βάλει τέλος στην κινητοποίηση των αντιπάλων αυτής της κοινωνικής μεταρρύθμισης που προωθεί η αριστερά.
Η ψηφοφορία των βουλευτών, η οποία θα διεξαχθεί γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), πραγματοποιείται έπειτα από εβδομάδες θυελλώδους κοινοβουλευτικής συζήτησης και μεγάλων διαδηλώσεων στους δρόμους, πολλές φορές με επεισόδια.
Ακόμη και σήμερα, όπως έκαναν την Κυριακή, οπαδοί και αντίπαλοι του σχεδίου θα βγουν στους δρόμους για να κάνουν να ακουστεί η φωνή τους.
Οι ενώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καλούν σε μια συγκέντρωση στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), κοντά στο δημαρχείο του Παρισιού, για να καταγγείλουν την άνοδο "της ομοφοβίας" και να εκφράσουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι ο νόμος δεν προβλέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τις λεσβίες.
Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί σε πολλές συνοικίες του Παρισιού στις οποίες συχνάζουν ομοφυλόφιλοι έπειτα από επιθέσεις που είχαν "πολύ πιθανόν ομοφοβικά" κίνητρα, ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση της αστυνομίας.
Εξάλλου ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ο Κλοντ Μπαρτολόν, έλαβε χθες Δευτέρα ένα φάκελλο που περιείχε πυρίτιδα και μια απειλητική επιστολή.
Οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης έχουν δώσει ραντεβού για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) όχι μακριά από την Εθνοσυνέλευση, όπως κάνουν εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.
Διαδηλώσεις των υποστηρικτών και των αντιπάλων του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου έχουν επίσης προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.