Monday, April 22, 2013

Ως τα τέλη Ιουλίου μπορεί να πραγματοποιήσει πυραυλική δοκιμή η Βόρεια Κορέα


Η Βόρεια Κορέα μπορεί να περιμένει έως το τέλος Ιουλίου για να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή, παρατείνοντας για αρκετούς μήνες την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. 
 Βόρεια Κορέα: Εως το τέλος Ιουλίου η πυραυλική δοκιμή
Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Πιονγκγιάνγκ μετέφερε πρόσφατα στις ανατολικές της ακτές πλατφόρμες εκτόξευσης και πυραύλους διαφορετικού βεληνεκούς, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις αμερικανικές βάσεις στο νησί Γκουάμ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ορισμένοι ειδικοί πίστευαν πως το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιούσε δοκιμή ή δοκιμές στις 15 Απριλίου για την 101 επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να επιλέξει την 25η Απριλίου, επέτειο της δημιουργίας του βορειοκορεατικού στρατού ή την 30 Απριλίου, ημέρα που θα ολοκληρωθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας ή ακόμα την 27η Ιουλίου, επέτειο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

"Είναι τρεις πιθανές ημερομηνίες...όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τι θα κάνει η Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

madata.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.