Saturday, April 20, 2013

Πέμπτη ψηφοφορία, για την εκλογή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας

Υπάλληλος της ιταλικής βουλής επιβλέπει το άνοιγμα των καλπών για την καταμέτρηση των ψήφων, μετά το τέλος της ψηφοφορίας του κοινοβουλίου για πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.
 
Στις 10 το πρωί ώρα Ιταλίας (11 ώρα Ελλάδος)  ξεκινά η πέμπτη, κατά σειρά, ψηφοφορία, για την εκλογή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, η οποία δεν προβλέπεται να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κεντροαριστερά των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει λευκό, ενώ το ίδιο είναι πολύ πιθανό να πράξει και η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι.
Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, με την συνεργασία του μικρού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», πρόκειται να συνεχίσει να στηρίζει τον υποψήφιό του, καθηγητή νομικής Στέφανο Ροντοτά, ενώ η κεντρώα  «Επιλογή Πολιτών» του Μάριο Μόντι αναμένεται να ψηφίσει, και πάλι, την υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών, 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι.
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στη συνεδρίαση των βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος, ότι σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του μόλις εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας.
Η απόφαση του επικεφαλής των Δημοκρατικών οφείλεται, όπως εξήγησε ο ίδιος, στο ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα της τέταρτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομάνο Πρόντι, αντί να λάβει 496 ψήφους (που αντιστοιχούν στον αριθμό των προοδευτικών γερουσιαστών, βουλευτών και περιφερειακών αντιπροσώπων) «σταμάτησε» στις 395.
«Ένας στους τέσσερις δικούς μας εκλέκτορές, μας πρόδωσε. Είναι κάτι το πολύ σοβαρό, κάτι το απαράδεκτο», δήλωσε ο κ. Μπερσάνι, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του.
«Δεν μπορώ να δεχθώ την ήττα του Πρόντι. Θα συνεχίσω να δίνω ένα χέρι βοήθειας, αλλά οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι πρέπει να έλθουν αμέσως σε επαφή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να βρεθεί μια οριστική λύση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μόνοι μας, δεν μπορούμε να εκλέξουμε πρόεδρο», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
naftemporiki.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.