Friday, October 18, 2013

Προς πώληση 4,97 εκατ. ιδίων μετοχών η «Μυτιληναίος»


[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] Η εταιρεία Μυτιληναίος πουλά 4,97 εκατ. μετοχών στον επενδυτικό κολοσσό Fairfax

Η εταιρεία Μυτιληναίος πουλά 4,97 εκατ. μετοχών στον επενδυτικό κολοσσό Fairfax
Την πρόθεσή της να προβεί στην πώληση 4.972.383 ιδίων μετοχών ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η εταιρεία Μυτιληναίος ΑΕ. ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αγοραστής των μετοχών που προέρχονται από το treasury stock της εταιρείας είναι o επενδυτικός κολοσσός Fairfax.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία, σε συνέχεια της από 17.10.2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, θα προβεί κατά το χρονικό διάστημα από 18.10.2013 έως 31.12.2013 σε πώληση 4.972.383 ιδίων μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,25% του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με κατώτατη τιμή 5,00 ευρώ ανά μετοχή.
Ποια είναι η Fairfax
H συμμετοχή της Fairfax στη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δεν είναι μια απλή αγορά πακέτου treasury stock. Πρόκειται για την αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας και είναι η απάντηση του Ομίλου στα σενάρια αποχώρησης από τη χώρα. 
H Fairfax επιλέγει εταιρείες στις οποίες επενδύει μακροχρόνια με τη λογική του στρατηγικού επενδυτή και προσδίδει μεγάλη αξία στις εταιρείες αυτές. Πρόσφατο παράδειγμα η εξαγορά της Blackberry, αλλά και στην Ελλάδα η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Eurobank Properties.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στον κόσμο, εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης σηματοδοτώντας ευρύτερη συνεργασία.
Το πακέτο που πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αφορά 4.972.383 μετοχές οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην τιμή των 5,13 ευρώ έκαστη. 
Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 25.508.325 ευρώ.
Η Fairfax Financial Holdings αποτελεί ένα μεγάλο διεθνή, σοβαρό και μακροχρόνιο διαχειριστή κεφαλαίων με έδρα τον Καναδά, που διαχειρίζεται σήμερα κεφάλαια συνολικού ύψους περίπου 32 δισ. ευρώ. Επιλέγει εταιρείες στις οποίες επενδύει μακροχρόνια με τη λογική του στρατηγικού επενδυτή. 
Ο ινδικής καταγωγής ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa, ήδη από το 2011 αναζητούσε επενδυτικές ευκαιρίες στην Αθήνα. Μέσα στο 2012 απέκτησε συμμετοχές σε αρκετές εισηγμένες (μεταξύ των οποίων και η Jumbo).
ΠΗΓΗepikaira.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.