Wednesday, October 16, 2013

Αίρεται η ασυλία έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Αίρεται η ασυλία 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Η ψηφοφορία άρχισε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και έγινε χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. ...

Συγκεκριμένα για τον Ηλία Παναγιώταρο από τους 247 βουλευτές που ψήφισαν, οι 246 ψήφισαν υπέρ της άρσης και ένας παρών.
Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 246 βουλευτές και ένας λευκό.
Για την υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισαν 247 βουλευτές υπέρ.
Για τους βουλευτές Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα που το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υπέρ ψήφισαν 246 βουλευτές και βρέθηκε ένα άκυρο.
Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παρών στην υπόθεση Παναγιώταρου ψήφισε ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άκυρο ήταν το ψηφοδέλτιο του κ. Νικολόπουλου, στην υπόθεση των τριών για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Νωρίτερα οι κ.κ. Παναγιώταρος και Κασιδιάρης μίλησαν για σκευωρία σε βάρος τους, με τον δεύτερο να ενημερώνει το Σώμα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσει την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρείται με τις διώξεις σε βάρος της ΧΑ.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό από τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η άρση ασυλίας ζητείται προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προκειμένου να κληθούν σε απολογία οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος, Ε. Μπούκουρας και Γ. Γερμενής. Για τους άλλους τρεις βουλευτές έχει ζητηθεί άρση ασυλίας για παλαιότερες υποθέσεις (επεισόδια έξω από το Χυτήριο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο της Κρήτης και για παράνομη κατοχή ραδιοσυχνότητας).
Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».
Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ιωάννη Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) με 4 υπέρ, 242 κατά, 1 παρών. Αποφάσισε όμως την άρση ασυλίας για τους κ.κ. Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) με 195 ψήφους υπέρ, 42 κατά, 10 παρών και του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ) με 185 υπέρ, 45 κατά, 17 παρών για πρώτη υπόθεσή του και ακόμη με 194 υπέρ, 30 κατά και 15 «παρών» για δεύτερη υπόθεσή του.
Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι», ή «παρών». Διανεμήθηκε επίσης και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, αλλά δεν ήταν μυστική, καθώς τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους βουλευτές στη γραμματεία και δεν χρησιμοποιήθηκε κάλπη.
ΠΗΓΗnews.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

1 comment:

  1. etsi se ayto to kratos opoios paei antitheta stoys ebreoys poy kybernane tora toys epageloyme katigories gia na kanoyne anenoxliti tin doyleia toys na poylane oti yparxei se aytin tin xora tin ploysia ala exo na po kati i xrysi den pethenei akoma kai an einai mesa i arxontes mas tha palecoyme me xeria kai me dontia na pesei ayto to siapo systima yparxoyme poloi ejo ti tha kanoyn oi ebreoi tha kleisoyn kai emas mesa oti entasomaste se egglimatiki organosi aii sixtir me toys anegefaloys poy bgalane toys mal.........aytoys

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.