Friday, October 18, 2013

Πρωτοβουλία Σερραίων πολιτών σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίουΤΑΡ

Ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 7.30΄ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις που θα έχει και τα προβλήματα που θα προκληθούν από τον Αγωγό ΤΑΡ και το Σταθμό Συμπίεσης ...

Η Πρωτοβουλία Σερραίων Πολιτών σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), που σχεδιάζεται να διέλθει μέσα από την παραγωγική πεδιάδα του νομού μας, με εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης νοτιοανατολικά της πόλης των Σερρών (στην περιοχή μεταξύ Νεοχωρίου – Ν. Σκοπού – Κωνσταντινάτου – Κρίνου), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωσητη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 7.30΄ μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις που θα έχει και τα προβλήματα που θα προκληθούν από τον Αγωγό ΤΑΡ και το Σταθμό Συμπίεσης, όπως: απομείωση-υποβάθμιση καλλιεργήσιμης γης υψηλής αποδοτικότητας, περιορισμοί δόμησης σε ζώνη πλάτους 400 μέτρων (200 + 200 εκατέρωθεν του αγωγού), έντονη ηχορύπανση, αέρια ρύπανση με επικίνδυνες ουσίες (οξείδια αζώτου κ.ά.), κίνδυνοι από πιθανά ατυχήματα (εκρήξεις) κ.ά.
Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση, να ενημερωθούν για το ζήτημα και να λάβουν μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ΜΠΚΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών – Κοινωνικών Επιπτώσεων) του αγωγού ΤΑΡ συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗwww.e-simerini.com/

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.