Wednesday, October 16, 2013

Παρέμβαση Φ. Αραμπατζή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές καπνών σε Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι - Αίτημα επιμήκυνσης της ασφαλιστικής περιόδου κάλυψης

Την παρέμβαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασιλείου Έξαρχου, για τις δυνατότητες αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών του Ν. Σερρών σε Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι από τις ζημιές, που υπέστη η παραγωγή τους, ζήτησε την περασμένη Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.
...


Η Σερραία Βουλευτής, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό  «Εμμανουήλ Παπάς», για τις καταστροφές, που υπέστησαν τα τελευταία χέρια συγκομιδής των ακριβών καπνών (ποικιλίας Ούτσαλτι και Ούτσι), επικοινώνησε και έστειλε γραπτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στην οποία παρουσίασε αναλυτικά το πρόβλημα, που ανέκυψε στην εν λόγω περιοχή, στην οποία, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η συγκομιδή των καπνών δεν μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, που αποτελεί και την καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία καπνών λόγω καταστροφών.

Με αφορμή το ατυχές συμβάν, η κ. Αραμπατζή ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να εξετάσουν την επιμήκυνση του χρόνου ασφαλιστικής κάλυψης που προβλέπει ο Κανονισμός,- σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια των καπνών τύπου μπασμά σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, όπου κατά κανόνα οι καλλιέργειες «οψιμίζουν»,- χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο παράδειγμα επιμήκυνσης του χρόνου ασφαλιστικής κάλυψης, που ισχύει πλέον για τα καπνά τύπου VIRGINIA.

Αλλαγή ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και της λειτουργίας του ΕΛΓΑ με πρόταση στη Βουλή


Μάλιστα, στο πλαίσιο του επιτακτικού αιτήματος εξυγίανσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ προς ένα δικαιότερο, βιωσιμότερο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα για τους αγρότες, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με 51 συναδέλφους της, κατέθεσαν αναλυτική πρόταση για να προωθηθούν ριζικές αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.