Friday, October 18, 2013

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: ΄΄ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ΄΄

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα (18-10-13) το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. ...

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δυναμικά με τραγούδια και ευρηματικά συνθήματα και οι μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, δίνοντας αγωνιστικό παλμό στη διαμαρτυρία.


Το Δ/κό Συμβούλιο του συλλόγου επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κο Μωυσιάδη, για να του επιδώσει ψήφισμα γενικής συνέλευσης του Συλλόγου με αιτήματα:

  • Οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών/ριών από τα σπίτια τους στο σχολείο και αντίστροφα

  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων (17.000 κενές ώρες εβδομαδιαία έχουν τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας)

  • Άμεση σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών και παροχή δωρεάν βιβλίων στα ξενόγλωσσα και τα μουσικά μαθήματα

  • Άμεση εφαρμογή του Νόμου και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών (παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν. 2158/93, Υ.Α.  Γ2/7323/97 και  Γ2 /7324/97  και  Υ.Α.  Γ2/3373/99)

Παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου λειτουργούν Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των σχολείων αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του στο γονεϊκό και μαθητικό κίνημα για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ο οποίος κινδυνεύει να αναιρεθεί ολοκληρωτικά από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες – μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Σέρρες, 18-10-13 

                                                                                           ΣΥΡΙΖΑ  Σερρών
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.