Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Volvo V60 Polestar: Αυθεντικός Βίκινγκ


Volvo V60 Polestar: Αυθεντικός Βίκινγκ
Οι Σουηδοί ετοιμάζουν μια έκδοση επιδόσεων του V60 με την υπογραφή της Polestar η οποία αναμένεται να διατεθεί και στην Ευρώπη, ενώ στο εγγύς μέλλον δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν περισσότερες αντίστοιχες εκδόσεις μοντέλων της Volvo   (Φωτογραφία:  AUTOMEDIA )

Η σουηδική φίρμα είχε, τον Απρίλιο του 2013, λανσάρει στην αυστραλιανή αγορά μια έκδοση επιδόσεων του S60 με την υπογραφή της Polestar, ως μια πειραματική κίνηση που θα έκρινε την διάδοση αντίστοιχων εκδόσεων και στην υπόλοιπη υφήλιο. ...

Κατά τα φαινόμενα, το πείραμα πέτυχε, καθώς η αποδοχή του S60 Polestar, έφερε, όπως προδίδει ο φωτογραφικός φακός, μια έκδοση Polestar του V60 στην απαιτητικότερη ευρωπαϊκή πίστα, με την προοπτική της διάθεσής του τόσο στη γηραιά ήπειρο όσο και στις ΗΠΑ. 

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, πιθανότατα το V60 Polestar θα μιμηθεί το παράδειγμα του τετράθυρου “60” υιοθετώντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή του εξακύλινδρου κινητήρα Τ6, χωρητικότητας 2.593 κ.εκ. η οποία, χάρη σε τροποποιήσεις στον εναλλάκτη και το σύστημα εξαγωγής, αναμένεται να αποδίδει 350 ίππους και 500 Nm ροπής. 

Τον κινητήρα αναμένεται να πλαισιώσει ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με launch control, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο από την Polestar, σύστημα τετρακίνησης Haldex. 

Αναβαθμίσεις, αναλόγως με τον προσανατολισμό της έκδοσης, αναμένονται και στην ανάρτηση η οποία, στην περίπτωση του S60 Polestar διέθετε, μεταξύ άλλων, αμορτισέρ Ohlins, και αντιστρεπτικές δοκούς θόλων ενισχυμένες με ανθρακονήματα.

Το προφίλ της έκδοσης αναμένεται να συμπληρώσει το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo, ενώ, δεν θα λείψουν οι βελτιώσεις στην αεροδυναμική του οι οποίες, παράλληλα και με το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα θα του εξασφαλίσουν μια πιο προσανατολισμένη στο δυναμισμό, εμφάνιση. 


ΠΗΓΗauto.in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.