Wednesday, October 16, 2013

Χαλάει ο καιρός από την Τετάρτη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ
Χαλάει ο καιρός από την Τετάρτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη χώρα: 

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 ΜΠΟΦΟΡ. Τη νύχτα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 25 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 25 βαθμούς. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη..

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιοδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως στην Πελοπόννησο.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 25 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ,
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 27 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις τοπικα αυξημένες, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
ΠΗΓΗimerisia.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.