Thursday, October 17, 2013

Το Facebook αλλάζει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους εφήβους

Το Facebook χαλαρώνει τους κανόνες απορρήτου για τους εφήβους από 13-17 ετών, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μοιράζονται φωτογραφίες, ανανεώσεις και σχόλια με το ευρύ κοινό του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
(Πηγή: Reuters/Robert Galbraith)
(Πηγή: Reuters/Robert Galbraith)Με απλά λόγια, άγνωστοι, εταιρίες που συγκεντρώνουν στοιχεία για διαφημιστικές και εταιρίες μάρκετινγκ, θα μπορούν να βλέπουν τις αναρτήσεις των εφήβων, ενώ οι πρώτοι θα μπορούν να «ακολουθούν» (follow) και εφήβους που δεν γνωρίζουν αλλά μπορούν να δουν τις δημόσιες αναρτήσεις τους στο news feed τους. ...
Όπως ανακοίνωσε το Facebook στο blog του, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα.
Η νέα ρύθμιση απορρήτου ενδεχομένως να βοηθήσει το Facebook να ανταγωνιστεί τα άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και να τραβήξει περισσότερους διαφημιστές.
Η κίνηση αυτή δείχνει ότι το Facebook προσπαθεί να εξισορροπήσει τις λιγότερο αυστηρές ρυθμίσεις με δύο άλλες ρυθμίσεις προστασίας απορρήτου. Όταν ένας ανήλικος ανοίγει νέο λογαριασμό στο Facebook, είναι προεπιλεγμένο οι αναρτήσεις του να φαίνονται σε ένα περιορισμένο κοινό - μόνο στους φίλους του αντί για τους φίλους των φίλων του. Εάν αποφασίσει να αλλάξει τη ρύθμιση σε «δημόσιο», τότε εμφανίζονται ειδοποιήσεις που του εξηγούν τι σημαίνει «δημόσιο».
Να σημειωθεί ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τους ήδη υπάρχοντες χρήστες εφήβους δεν θα αλλάξουν, ούτε θα επηρεαστούν οι παλιότερες αναρτήσεις.
Σύμφωνα με έρευνα, γύρω στο 94% των εφήβων στα κοινωνικά δίκτυα έχουν λογαριασμό στο Facebook και ο μέσος έφηβος χρήστης έχει 300 φίλους.
Άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter, το Tumbl και το Last.fm επιτρέπουν τις δημόσιες αναρτήσεις στους έφηβους, ενώ το Facebook δεν επιτρέπει την εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών. Πάντως, αν κάποιο παιδί θέλει να εγγραφεί, μπορεί, δηλώνοντας ψευδή ηλικία, ενώ το Facebook παίρνει ως δεδομένο ότι έχει την άδεια τουλάχιστον ενός κηδεμόνα, χωρίς όμως να το ελέγχει με οποιονδήποτε τρόπο.
 CNN,Κανόνη Κατερίνα, kkanoni@eleftherotypia.net
ΠΗΓΗenet.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.