Wednesday, October 16, 2013

Στα μπαράζ για την πρόκριση η Ελλάδα-απευθείας πρόκριση για Βοσνία

Έκανε το καθήκον της αλλά δεν ήταν αρκετό. 

Η Ελλάδα επικράτησε με 2-0 του Λιχτενστάιν αλλά η νίκη της Βοσνίας στην Λιθουανία υποχρεώνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αναζητήσει μέσω μπαράζ την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.


Η «γαλανόλευκη» επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να μπει στην θέση του οδηγού και τα κατάφερε μόλις στο 7ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη ο οποίος αξιοποίησε την σέντρα του Χολέμπας. Η ανάλογη συνέχεια που περιμέναμε από τους παίκτες του Σάντος δεν ήρθε και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως το σουτ του Βίιζε στο 20 λεπτό σταμάτησε ο Καρνέζης. Ένα λεπτό οι παίκτες του Λιχτενστάιν ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σιόβα ύστερα από σουτ του Στόκλασα και το ημίχρονο κύλησε χωρίς να πείθουν οι 22 ποδοσφαιριστές πως θα μπορούσαν να μας χαρίσουν κάποια άλλη ξεχωριστή στιγμή.
Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Σάμαρη στην θέση του Κονέ έδωσε περισσότερη ενέργεια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του Γιέλε, δεν είχε όμως την σωστή πάσα στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να απουσιάζει η καλή ευκαιρία. Ο Καραγκούνης στο 81ο λεπτό με φάουλ έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει την πρόκριση. 

ΕΛΛΑΔΑ:Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.


Ο Ιμπίσεβιτς τους έστειλε στην Βραζιλία
Την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει η Βοσνία. Η ομάδα του Σούσιτς κατάφερε να νικήσει με 1-0 την Λιθουανία στο Κάουνας και να παραμείνει στην κορυφή του 7ου ομίλου αδιαφορώντας για το τι γίνονταν στο «Καραϊσκάκης».
Οι Βόσνιοι θέλησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ για να διώξουν από πάνω τους το άγχος. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Πιάνιτς και τον Λούλιτς χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον Αρλάουσκας ο οποίος έδειχνε έτοιμος κάθε φορά που χρειάζονταν να επέμβει. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου αδικούσε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο δεύτερο μέρος αποφάσισαν να ... αποκαταστήσουν την αδικία. 
Ο Πιάνιτς στο 47ο λεπτό και ο Ιμπίσεβιτς στο 66ο ήταν τις προσπάθειές τους να σταματούν στον Αρλάουσκας όμως ο Ιμπίσεβιτς στο 68ο λεπτό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Λιθουανών. 
Η αντίδραση από τους γηπεδούχους δεν ήρθε ποτέ και το σφύριγμα της λήξης σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών για τον Σούσιτς και τους παίκτες του οι οποίοι έκλεισαν θέση για τα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014. 
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Κιγιάνσκας, Ζαλιούκας, Βαϊτκούνας, Μπορόφσκι, Βίσιους, Πάνκα, Καλόνας, Μικολιούνας (69΄ Βάλσκις), Ματουλεβίτσιους (78΄ Ραζούλις), Τσέρνιχ (85΄ Σιργκέντας)
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Λούλιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Σαλίχοβιτς, Μεντούνγιανιν, Βρσάιεβιτς (71΄ Ζαχίροβιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο


ΠΗΓΗskai.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.