Wednesday, October 16, 2013

Στήριξη των νέων αγροτών με πριμ έως 70.000 ευρώ

Την προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι αγρότες παρουσίασε ο Επίτροπος Γεωργίας
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ΓεωργίαΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (αφού προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτών που αφορούν όλους τους γεωργούς), αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε μάλιστα ότι η ΕΕ για πρώτη φορά διαμορφώνει μια ουσιαστική πολιτική για τους νέους αγρότες ώστε να δοθούν κίνητρα για να ασχοληθούν με την γεωργία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε, ότι οι πιστώσεις που έχουν δοθεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι υψηλότερες των 19,7 δισ. ευρώ και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε επίπεδο ποιότητας προϊόντων, που συνεπάγεται σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη τονίζοντας τα προϊόντα ΠΟΠ.

«Απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό εκμετάλλευσης προστιθέμενης αξίας, είναι ότι εδώ και μερικές μέρες καταγράψαμε και το 100ο προϊόν με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης, την πιστοποίηση ΠΟΠ και νομίζω πως σε σχέση με το μέγεθος της χώρας, αυτό αποτελεί μια εκπληκτική επίδοση», τόνισε ο επίτροπος. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ». 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε το γεγονός ότι η νέα ΚΑΠ δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προβεί σε επιλογές που λαμβάνουν πλέον υπόψη τις ιδιομορφίες της χώρας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών και δυνατοτήτων αποκτώντας όμως παράλληλα και μεγαλύτερη ευθύνη. 

Ο Επίτροπος επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αντλήσει ποσό της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και να χρησιμοποιήσει την γεωργία ως μοχλό ανάπτυξης. 

Σε αυτή την προσπάθεια της χώρας η βοήθεια της Επιτροπής είναι δεδομένη, τόνισε, με την επιπρόσθετη δυνατότητα, επειδή ακριβώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει περισσότερα οικονομικά προβλήματα από άλλες χώρες, να ανοίξει το Πρόγραμμα με 95% χρηματοδότηση από την ΕΕ και μόλις 5% από την Ελλάδα. 

ΠΗΓΗtanea.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.