Saturday, October 19, 2013

Κινητοποίηση της Ιντερπόλ για το τετράχρονο κορίτσι


Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υπόθεση

Με τη συνδρομή της Ιντερπόλ και διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με εξαφανίσεις παιδιών συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών του τετράχρονου κοριτσιού που είχε απαχθεί και εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. ...
Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που είχαν θέσει υπό την κηδεμονία τους το παιδί από το 2009, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, θα δοθούν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες τους με εντολή του Εισαγγελέα, καθώς εκτιμάται ότι αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.
Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει.
Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Η περίπτωση της μικρής Μαρίας - όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της- έχει κινήσει διεθνές ενδιαφέρον καθώς έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της. 
Με το θέμα ασχολήθηκαν πολλά ξένα μέσα. Κάποιες εφημερίδες όπως η Daily Mirror και η Daily Star κάνουν το θέμα πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία της μικρής Μαρίας.
Στη Daily Mirror το θέμα φιλοξενείται σε όλη την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο: «Γονείς της Μαντελίν: «Το κλεμμένο κορίτσι μας δίνει ελπίδες»».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Star: ««Μαντλίν» Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το «κλεμμένο» κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό τσιγγάνων».
Η Daily Mail λέει στον τίτλο της «Το μυστήριο της Μαρία βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει «απαχθεί από τσιγγάνους» μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα των Ρομά».
Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα των τσιγγάνων σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου. Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.
Επίσης τονίζει ότι πολλά παιδιά, «μικρά αγόρια και κορίτσια της ηλικίας των 10 ετών» χρησιμοποιούνται από το οργανωμένο έγκλημα για απάτες. Τα παιδιά αυτά βγάζουν πάνω από 2400 ευρώ τον μήνα, υποστηρίζει η εφημερίδα. «Πιστεύεται ότι περίπου 200 παιδιά βρίσκονται μπλεγμένα σε αυτό το κύκλωμα», επισημαίνει η Daily Mail.
Το BBC εστιάζει την προσοχή του στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική αστυνομία για να βρεθούν οι γονείς της Μαρίας. « Η Ελληνική αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.
Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Sky News «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά.»
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗenet.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.