Thursday, September 29, 2016

Συμμετοχή ΟΒΙ στη βραδιά Ερευνητή 2016

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)
συμμετέχει στη
Βραδιά του Ερευνητή 2016
(Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων, 30/09/2016)

μία βραδιά για την έρευνα & την επιστήμη

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών και των Βιομηχανικών Σχεδίων (designs), θα συμμετάσχει με περίπτερό του στη Βραδιά του Ερευνητή 2016.
Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν ερευνητές του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας και προβάλλουν στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για την προστασία των εφευρέσεων και την καταχώριση των βιομηχανικών σχεδίων, από τις 17:00 το απόγευμα. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Πάρις Χρυσός, θα πραγματοποιήσει ομιλία του στην Εναρκτήρια Εκδήλωση – Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ανάπτυξη με Καινοτομία και Πολιτισμό», στις 18:00.
Η Βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 "Invitation to Researchers' Night 2016-2017 Hellas" και πραγματοποιείται σε 36 χώρες, 300 ευρωπαϊκές πόλεις και 10 πόλεις στην Ελλάδα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.


Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.