Wednesday, September 28, 2016

Σέρρες: Παρουσίαση ταινίας για την Αμφίπολη από μαθητές

Την ταινία μικρού μήκους που  δημιούργησαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ουΔημοτικού Σχολείου Σερρών, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίας Αναγνωστίδου  και αφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, τον μυθολογικό ποταμό Στρυμόνα με πρωταγωνιστές τον Λέοντα της Αμφίπολης και τον Πατριμονίτο, μασκότ της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του διοικητηρίου « Κωνσταντίνος Καραμανλής». Το 3ο δημοτικό σχολείο Σερρών είναι ενταγμένο στο Δίκτυο των Σχολείων της UNESCO ASPnet και η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Παράλληλα , αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση με την οποία ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Έτους Βιωματικού Τουρισμού 2017. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης υποδεχόμενος του μαθητές δήλωσε ενθουσιασμένος με την δουλειά που έκαναν και τους συνεχάρη για τη σπουδαία προσπάθεια.
Θερμά συγχαρητήρια έδωσε στους μαθητές και η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα , ενώ η Πρόεδρος της UNESCO Σερρών Καίτη Εμμανουηλίδου τόνισε τη σπουδαιότητα της εν λόγω εκδήλωσης, ως εναρκτήριας στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιωματικού Τουρισμού 2017.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού Σπύρος Σταυλάς, Γιώργος Τσιφούτης και Γιώργος Παπαδόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Βασίλης Χατζημιχαηλίδης.
Λεωνίδας Κασάπης
Πηγή: ert.gr
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.