Tuesday, September 27, 2016

Φ. Αραμπατζή στη Βουλή: Κυβερνητικός τραγέλαφος τα νέα προαπαιτούμενα. «Ξεψηφίζετε ό,τι απέμεινε σε βάρος αγροτών, νέων ελευθέρων επαγγελματιών και μικροεπαγγελματιών του Τουρισμού»

Για πλήρη αυτογελοιοποίηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται και ξεψηφίζει ό,τι πριν από 4 μήνες υποτίθεται ότι διέσωσε με τον κατά τα άλλα φοροεπιδρομικό Νόμο Κατρούγκαλου στο κυνήγι της υποδόσης των 2,8 δις Ευρώ, έκανε λόγο η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.
Σε συνέχεια της χθεσινής τοποθέτησής της στην αρμόδια Κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η κ. Αραμπατζή μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια τόνισε ότι ενώ η Κυβέρνηση 4 μήνες πριν ψήφιζε την σταδιακή προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για την υγεία μέχρι το 2019, έρχεται σήμερα, μονοκοντυλιά, και τους υποχρεώνει σε αυτόματη καταβολή του 6,95% δύο χρόνια νωρίτερα. Δυσμενέστερη μεταχείρηση, που έρχεται να προστεθεί στην εκτόξευση των ασφαλιστικών τους εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.
Τα ίδια «κακά μαντάτα», επισήμανε η Σερραία βουλευτής, επιφυλάσσει η Κυβέρνηση και στους νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, καταργώντας τις μειωμένες εισφορές υγειονομικής περίθαλψης για τα πρώτα 5 χρόνια του επαγγελματικού τους βίου. «Άλλη μια κόκκινη γραμμή του κυρίου Κατρούγκαλου, που έγινε αόρατη. Άλλη μία διάταξη, που ψηφίσατε πριν λίγους μήνες και ξεψηφίζετε σήμερα. Την ίδια στιγμή, που 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες – άγνωστη λέξη για εσάς – αδυνατεί να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε και την κοινωνική αναλγησία της Κυβέρνησης αναφορικά με τους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας έως 10 δωματίων, τους μικρομεσαίους δηλαδή επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα λιγότερο των 10.000 ευρώ. Γι’ αυτούς, σημείωσε η κ. Αραμπατζή, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει δυσμενέστερη μεταχείριση τους καθώς μεταβαίνουν από τον ΟΓΑ στο ενιαίο καθεστώς του ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ και έτσι, θα υποχρεούνται να καταβάλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 26,95% του εισοδήματός τους, εκτός κι αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
«Δηλαδή τί λέτε πρακτικά σε αυτούς τους μικροεπαγγελματίες, που απασχολούν έστω και 1 εργαζόμενο και στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες; Ή βάλτε λουκέτο ή "νοικιάστε τα μαύρα"» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Αραμπατζή κατηγόρησε τέλος τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία δεν διστάζουν να λειτουργήσουν ακόμη και αντιθεσμικά και αντισυνταγματικά, βαφτίζοντας αυτή τη δράση ως «μάχη κατά της διαπλοκής».
«Μόνο που προφανώς δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι η διαπλοκή έχει το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν η μάχη κατά της διαπλοκής δεν σας πολυβγαίνει, ρίχνετε και έναν Φίλη στην αρένα να θολώσει τα νερά και να τονώσει το αίσθημα των ιδεοληπτικών οπαδών σας με την αντιθρησκευτική του ρητορεία. Και όταν η ιεραρχία σάς αδειάζει, αδειάζετε κι εσείς με τη σειρά σας στον κ. Φίλη και όλα μέλι γάλα» ανέφερε.

Ομιλία Αραμπατζή στην Ολομέλεια για πακέτο προαπαιτουμένων μέτρων 27/9/2016 https://youtu.be/QvPvHdcZctk

Ομιλία Αραμπατζή επί του Σχ/ν για νέο πακέτο προαπαιτουμένων μέτρων 26/9/2016  https://youtu.be/m2avbMjnEzs

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.