Wednesday, September 28, 2016

Υπερδιπλασιάσατε τις εισφορές των Αγροτών. Πληβειοποιήσατε τους Έλληνες συνταξιούχους τόνισε ο Βουλευτής Σερρών Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής της Τρίτης 27-9-2016 στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για τα «Προαπαιτούμενα».
Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Παρακολουθώντας αυτές τις δύο μέρες τις τοποθετήσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα των Υπουργών, αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι πλέον φανερό σε όλους ότι οι πολιτικές μεταλλάξεις για τη Συγκυβέρνηση έχουν τελειώσει. Σήμερα, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Αλλά πραγματικά τα στελέχη της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εξπέρ. Χρησιμοποιούν και πάλι την πρακτική του ψέματος ως πολιτική μέθοδο. Και βλέπουμε ότι στη δημόσια σφαίρα το ψέμα κυκλοφορεί, επικρατεί παντού.  Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταργείται η κριτική σκέψη και να ανοίγεται ο δρόμος προς τον ανορθολογισμό και την συνωμοσιολογία. Και τι δεν ακούσαμε! Ακούσαμε από τον κ. Κατρούγκαλο μία νέα θεωρία για το τρίτο μνημόνιο. Δεν ήταν η ήττα στις διαπραγματεύσεις, δεν ήταν η δημιουργική ασάφεια. Ηθελημένα υπογράψαμε –λέει- το τρίτο μνημόνιο για να αποκαταστήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου!. Άρα, κύριε Κατρούγκαλε αποκαταστήσατε τις συντάξεις, κόβοντας το ΕΚΑΣ σε 380.000 συνταξιούχους; Κόβοντας, επίσης, το επίδομα στην επικουρική σύνταξη σε 280.000 συνταξιούχους; Μειώνοντας επιπλέον τις κύριες συντάξεις -αυτό που επικαλείστε -με την αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας; Μειώνοντας το Μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων με μερίσματα από 11% έως 63% μείον; Μειώνοντας το εφάπαξ από 15% έως 18%; Υπερδιπλασιάσατε τις εισφορές των Αγροτών. Πληβειοποιήσατε τους Έλληνες συνταξιούχους και επαίρεστε γι’ αυτό!».
Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης απευθυνόμενος σον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι: «Ακούσαμε από τον κ. Σπίρτζη να μας κάνει και συστάσεις, ότι εμείς που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπούμε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, αλλά το εκπροσωπεί ο ίδιος με τους πολιτικούς οπορτουνιστές, τους πολιτικούς γυρολόγους και κυνηγούς της καρέκλας!Και θα ήθελα να του πω ότι δεν αμφισβητείται ούτε η κοινωνική μας ευαισθησία, ούτε η πολιτική μας ταυτότητα, πολύ δε περισσότερο σήμερα σε σχέση με τι; Με τον λεγόμενο δήθεν αριστερό ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκαλύπτει την εμμονή στον κρατισμό, στον συντεχνιασμό, στις πελατειακές σχέσεις και έχει αναγάγει, όπως προανέφερα, την πρακτική του ψέματος σε πολιτική μέθοδο; Ή μήπως σε σχέση με τον ψευτοεθνικιστικό λόγο και τις ακροδεξιές συνωμοσιολογίες του κ. Καμμένου που είναι και προνομιακός εταίρος και συνομιλητής της Συγκυβέρνησης και του κ. Τσίπρα; Ή μήπως η αίσθηση του εθνικού καθήκοντος που είχαμε ως πολιτικός χώρος να στηρίξουμε τη χώρα, μας ταύτισε αξιακά ή ιδεολογικά με τη Νέα Δημοκρατία; Όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι –μας ακούει και ο ελληνικός λαός- δεν έχουμε χάσει τη ψυχή μας και πάνω απ’ όλα δεν έχουμε χάσει το ιδεολογικό μας στίγμα. Σε όλους αυτούς δε τους πολιτικά ασκεπείς αυτή τη στιγμή -που ψάχνουν να βρουν καρέκλες- που τους καλεί και πάλι ο κ. Τσίπρας, εγώ, πολύ ευχαρίστως, θα τους έλεγα να πάνε, για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο άπαξ και δια παντός στη χώρα».

Κλείνοτας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής απευθυνόμενους στους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δήλωσε: «Γιατί όλοι όσοι από τη Συγκυβέρνηση βρίσκεστε σήμερα σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον το 90% δεν έχει δοκιμαστεί στην ψήφο του ελληνικού λαού. Πολύ γρήγορα θα δοκιμαστείτε και εκεί θα δούμε κάτι. Θα δούμε τότε την απήχηση όλων εσάς στην κοινωνία. Γιατί εάν κάτι σας ενώνει σήμερα, κύριοι της συμπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εφιάλτης του 3%, το εάν θα μπείτε ή δεν θα μπείτε στη Βουλή. Γι’ αυτό και έχετε γαντζωθεί σήμερα στην εξουσία, έχετε αλλοιώσει την πολιτική σας φυσιογνωμία και το πολιτικό εγώ σας και ψηφίζετε άκριτα ό,τι και αν σας δίνουν. Αυτόν τον εφιάλτη δεν θα τον γλιτώσετε…». 
*Μπορείτε να παρακολούθησετε απόσπασμα της Ομιλίας του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τζελέπης: Έχετε γαντζωθεί στην εξουσία και ψηφίζετε άκριτα ότι και αν σας δίνουν 27.9.2016  https://youtu.be/fD--M5vvfjk
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.