Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Γεωργαντάς: «Αδιάφορος ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τις Δικαστικές Υπηρεσίες του Νομού»

Του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς  καθώς και την απόφαση του Χ. Αθανασίου με την οποία γινόταν η ανάθεση του έργου στη "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ"
Πριν δύο χρόνια στις 18.9.2014 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με την υπ’ αριθμ. 69970 απόφασή του αναγνώριζε την ανάγκη μεταστέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς και ανέθετε στην εταιρεία ΄΄Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ΄΄ την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την προσαρμογή του προσφερόμενου ακινήτου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου.
Δυστυχώς περίπου τρεις μήνες μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκηρύχτηκαν εκλογές και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα όχι απλά δεν διαπιστώθηκε κάποια πρόοδος αλλά αντίθετα εμφανίζονταν συνεχώς εμπόδια.
Αυτό όμως που είναι πρωτόγνωρο και θέλω να καταδείξω με τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση μου δεν είναι απλά η καθυστέρηση υλοποίησης μιας συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης αλλά η πλήρης αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ένα αίτημα που επίμονα ετέθει και από το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς και από τον υπογράφοντα Βουλευτή.
Πλήρης απαξίωση των προσπαθειών των προηγούμενων ετών οι οποίες είχαν θέσει τις βάσεις για την επίλυση του ζητήματος. Στην αρχή μου ήταν ακατανόητη αυτή η αδιαφορία για την ενασχόληση με ένα ζήτημα που είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αρμόδιου Υπουργού. Όταν όμως κατάλαβα το λόγο αυτής της απραξίας ανησύχησα και ως Βουλευτής και ως πολίτης: Το Υπουργείο έχει άλλες προτεραιότητες μέσα στις οποίες βασική είναι η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους κατηγορούμενους και τους κρατούμενους για αδικήματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Δυστυχώς η μετεγκατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς δεν αποτελεί ενδιαφέρον πεδίο δράσης για τον Υπουργό καθώς αφορά απλά την καθημερινότητα των πολιτών και των Λειτουργών της Δικαιοσύνης στο νομό Κιλκίς.

Αριθμ. 69970 οικ. (ΦΕΚ Β 2615 1.10.2014)
   Ανάθεση μελετών στην εταιρεία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  Έχοντας υπόψη:
………
10) Το αποτέλεσμα των διαδοχικών διαγωνισμών που προκήρυξε η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου  του Κιλκίς για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς,  σύμφωνα με το οποίο προσφέρθηκε ένα μόνο ακίνητο, ιδιοκτησίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ιεράς  Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου».
  11) Το από 17/7/2014 Πρακτικό Καταλληλότητας της προβλεπόμενης υπό του άρθρου 9 του ν.  3130/2003 «Μισθώσεις ακινήτων για τη στέγαση Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλες διατάξεις»,  Επιτροπής Στέγασης.
  12) Την ανάγκη για τη μεταστέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς, το ταχύτερο δυνατόν,  σε κατάλληλο κτίριο.
  13) Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού  προϋπολογισμού,
 αποφασίζουμε: 
  Αναθέτουμε στην εταιρία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. την Εκπόνηση όλων των αναγκαίων  μελετών για την προσαρμογή του ως άνω προσφερόμενου ακινήτου, ιδιοκτησίας της Ιεράς  Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, στις ανάγκες των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς.   Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.