Monday, September 26, 2016

Τζελέπης: Είστε η Κυβέρνηση «Αγρότη στα παίρνω όλα»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Βουλή την Δευτέρα 26-09-2016 στο επείγον Νομοσχέδιο για τα «προαπαιτούμενα»
*Μπορείτε να παρακολούθησετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο: Τζελέπης:
Τζελέπης: Είστε η Κυβέρνηση «Αγρότη στα παίρνω όλα» 26.9.16 https://youtu.be/wi9SggMjvUk
Ειδικότερα, στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής ανέφερε: «Μελετώντας χθες το Νομοσχέδιο και καθώς προετοίμαζα το σημερινό μου λόγο, αυτό το οποίο ήρθε άμεσα στο μυαλό μου, ήταν να θυμίσω στους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης τις μεγάλες κουβέντες που επί επτά χρόνια έλεγαν μέσα σε αυτήν την αίθουσα: για «υποταγμένους», «γερμανοτσολιάδες», «μερκελιστές» και ότι είχαν τον δρόμο για να πάνε τον Ελληνικό λαό στον Παράδεισο. Σήμερα, όμως, παρακολουθώντας εδώ τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων της Βουλής, θα ήθελα να πω ότι βλέπω το ίδιο ακριβώς έργο να ξαναπαίζεται με αυτό του 2009, όταν ήμουν τότε νέος Βουλευτής. Από το 2009 μέχρι το έτος 2012 είχαμε τότε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είχε τον άλλο δρόμο για τον Παράδεισο, με τα «Ζάππεια», η οποία προσγειώθηκε μετέπειτα, το 2012,  στην πραγματικότητα. Παρέμεινε, όμως, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μέσα στις αυταπάτες του, όπως λέει σήμερα, ή στις ψευδαισθήσεις ή στη «Βαρουφάκεια» διαπραγμάτευση, να εξαπατά τον Ελληνικό λαό, με έναν στόχο: να πάρει την Κυβέρνηση, με απόλυτα διχαστικά διλήμματα και μηνύματα στον Ελληνικό λαό, όπως τον διαχωρισμό που προέβαλλε μεταξύ «παλιού και καινούργιου». Εδώ είναι οι κ.κ. Υπουργοί που τα έτη 2009, 2010, 2011 ψήφιζαν μέσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα αυτές τις πολιτικές, γιατί ήταν μονόδρομος».
Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης σχολίασε ότι: «Νομίζουν, ότι πέρασαν την πολιτική «κολυμπήθρα του Σιλωάμ», πηγαίνοντας να το παίξουν αντιμνημονιακοί για ένα χρονικό διάστημα, και σήμερα, έρχονται εδώ να κάνουν χειρότερες μνημονιακές πολιτικές. Γιατί, αυτό, το οποίο συζητάμε σήμερα: την υποθήκευση, το ξεπούλημα συνολικά της περιουσίας του ελληνικού λαού για 99 χρόνια, αυτό δεν είχε διανοηθεί να το κάνει καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα, παρότι ήταν μια απαίτηση από την πρώτη στιγμή των εταίρων δανειστών μας.Τα έχετε δώσει όλα..  Και πραγματικά απορώ που είναι ο ιδεολογικός σας αριστερός κόφτης, κύριοι της Συγκυβέρνησης; Έχετε χάσει και το πολιτικό σας στίγμα; Κάποιοι σε αυτή την αίθουσα, κάποτε, όταν έρχονταν σκληρές μνημονιακές πολιτικές, είχαν το θάρρος να λένε και ένα «ΟΧΙ», να διαγράφονται από τα κόμματα τους και να ξαναμπαίνουν στην κρίση του λαού, όχι αλλάζοντας κόμματα αλλά παραμένοντας πιστοί σε αυτά τα οποία πίστευαν. Έχουμε τον ελληνικό λαό που τα παρακολουθεί όλα αυτά και τι να πει; Το 30% - 35% ήδη μας έχει γυρίσει την πλάτη και μετράμε τώρα εμείς, πώς θα ελέγξουμε καθεστωτικά τα κανάλια και την πληροφόρηση. Και έως τώρα κερδίζει ο κ. Καμμένος τον κ. Σπίρτζη με  1 - 0. Στήνετε ένα καθεστώς. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές».
Επίσης, ο Βουλευτής τοποθετήθηκε εκτενώς και στις διατάξεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο: «Σχετικά με το μεταβατικό στάδιο που καταργείται για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Κοιτάξτε να δείτε: Τα νούμερα τα οποία επικαλείστε πολλές φορές, ότι ξέρετε η αύξηση δεν θα είναι τίποτε ή θα είναι πολύ μικρή, 100 ευρώ επιπλέον για τους αγρότες ή οτιδήποτε άλλο, αν βάλουμε τα μέτρα που έχετε πάρει εις βάρος του πρωτογενή τομέα μόνο το 2016 ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο. Είστε η Κυβέρνηση του «αγρότη στα παίρνω όλα»- και δεν μιλάμε για μια κοινωνική τάξη μόνον. Μιλάμε για την μόνη κοινωνική τάξη, που παράγει στη χώρα σήμερα. Για ποιο σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μιλάμε, όταν βάλατε την ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα; Και έρχεστε σήμερα και λέτε, ο αγρότης θα πλήρωνε το 2017, σύμφωνα με αυτά που πριν από 3 - 4 μήνες περάσατε από τη Βουλή, περίπου στο 17% και τώρα θα πάει στο 21% από 1/1/2017 επί του εισοδήματος του, από το 10% που ίσχυε το 2014 επί των 7 κλιμακίων του ΟΓΑ. Να συνυπολογίσουμε σε αυτά και την φορολογία που πάει από 22% έως 45% από 13%, που ήταν επί του τεκμαρτού; Παίρνετε από τον αγρότη το 55% του εισοδήματος του και δεν είναι μόνον αν θα μπορέσει να επιβιώσει ή όχι ο αγρότης, γιατί θα επιβιώσει, θα μπορέσει να ζήσει, θα καλλιεργήσει, για να φάει. Η χώρα πώς θα ζήσει;  Όταν δεν θα έχει διατροφική επάρκεια; Η χώρα πώς θα ζήσει, όταν ο πρωτογενής τομέας δεν θα μπορεί να δώσει αντικείμενο εργασίας στο δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα;».

Κλείνοντας, ο κ. Τζελέπης δήλωσε: «Θα πούμε και άλλα αυτές τις μέρες, αλλά εγώ θα ήθελα να πω στους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης – δεν θα μιλήσω ούτε για καραβάνια ούτε για καράβια ούτε για χαμένους δρόμους, γιατί έχουν χάσει το νόημά τους αυτές λέξεις –ένα πράγμα πρέπει να κάνετε, να ζητήσετε επιτέλους μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για αυτά που του είπατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να πάρετε την εξουσία».


Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.