Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Τάκη Κατσαρού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Σεβασμός στην Εκκλησία αλλά για το μάθημα των θρησκευτικών όπως και για όλα τα μαθήματα αποφασίζει η Πολιτεία μέσα από το συντεταγμένο διάλογο που κάνει μέσα από το αρμόδιο όργανο το ΙΕΠ τόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Παιδείας, Παναγιώτης Κατσαρός στο ΣΚΑΙ.
«Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κανονικά» υποστήριξε υπογραμμίζοντας ότι όλα τα προγράμματα αξιολογούνται αφού πρώτα εφαρμοστούν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το υπουργείο θα ακούσει τις παρατηρήσεις της Εκκλησίας χωρίς όμως αυτές να είναι δεσμευτικές.
Ο κ. Κατσαρός εστίασε στην σημαντική πρόταση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και αφορά την αλλαγή στο  σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ευρύτερη συναίνεση σε αυτό το καίριο θέμα, οπότε θα τεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην προέρχονται μόνο από το υπουργείο Παιδείας, αλλά να απηχούν τις απόψεις και των άλλων κομμάτων στο κεφαλαιώδες ζήτημα.
Τη μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Παιδείας στο θέμα της έγκαιρης τοποθέτησης των αναπληρωτών στα σχολεία επικρότησε και η Ν.Δ. δια της αν. εκπροσώπου τύπου της κ. Ζαχαράκη που ως τον Απρίλιο εργαζόταν στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που επιτελέστηκε στο θέμα αυτό.
Ο κ. Κατσαρός τόνισε ότι ως τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν λήξει και όλες οι τοποθετήσεις και των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εκκρεμούν. Ανέφερε μάλιστα παράδειγμα διευθυντή σχολείου, ο οποίος ενημέρωνε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις αρχές του Σεπτέμβρη και οι γονείς δεν το πίστευαν (!)
Τέλος ο κ. Κατσαρός απάντησε στην κριτική που ασκείται στου υπουργείο για υποβάθμιση της παιδείας με τη μείωση της ύλης υπενθυμίζοντας ότι και η Ν.Δ. είχε προτείνει μείωση ύλης κατά 30%, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς παράλληλη μείωση των ωρών διδασκαλίας.
Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών και των δασκάλων η μείωση της άχρηστης ύλης για την οποία σήμερα κατηγορείται το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η τελευταία ώρα που αφαιρέθηκε ήταν 25 λεπτά και τα παιδιά ήταν ήδη κουρασμένα για να αποδόσουν. Αναφερόμενος στα μεταπτυχιακά προγράμματα τόνισε ότι με απόφαση των 2/3 του κάθε τμήματος θα αποφασίζεται το μεταπτυχιακό.
Συνέντευξη του Τάκη Κατσαρού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ 29-09-16 https://youtu.be/zN7KbFEHI_s

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.