Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες

Με διαδραστικά μέσα και παράλληλες δράσεις τα παιδιά και οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο
Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και σωματείων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας
Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια», διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και από ώρα 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο από παράλληλες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, αστυνομικών με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Σερρών, του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Μαχητής Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Αστυνομίας Σερρών.
Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:
  • προσομοιώσεις σωστής κυκλοφοριακής αγωγής με διαδραστικά μέσα και ειδικό εξοπλισμό,
  • βιωματικά σενάρια και δραστηριότητες,
  • σωστή χρήση του εξοπλισμού ασφάλειας,
  • κανόνες για την οδήγηση το βράδυ,
  • σωστή συντήρηση του ποδηλάτου και
  • διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ανακλαστικών (φωσφορούχων) εξαρτημάτων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα και να ενημερωθούν από κοντά για τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας κατά την οδήγηση με ποδήλατο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.