Thursday, September 29, 2016

Για την μη λειτουργία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων κατέθεσε Ερώτηση ο Μ. Τζελέπης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Σερρών και Υπευθύνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Μιχάλη Τζελέπη κατατέθηκε η υπ’ αριθμόν Α.Π.: 8673/28-9-2016 Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου αναφορικά με «την ταλαιπωρία που υφίστανται οι αγρότες λόγω μη λειτουργίας συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών».
Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησης, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Με τον Νόμο 3874/2010 δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά  όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση. Με βάση τις προβλέψεις του παραπάνω Νόμου ύστερα από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χορηγείται ηλεκτρονικά από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ βεβαίωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη. Ωστόσο, από τις 31 Ιανουαρίου του 2015, από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σύστημα παραμένει κλειστό, δυσχεραίνοντας, δυσκολεύοντας την καθημερινή ζωή του αγροτικού κόσμου. Ενδεικτικά, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι αγρότες καθημερινά μπαίνουν ξανά στη διαδικασία να διανύουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο για διαδικασίες που διά Νόμου έχουν απλοποιηθεί και έχουν προβλεφθεί να διεξάγονται διά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή».


Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη, «στην δεινή, οικονομική συγκυρία που ζούμε οφείλουμε να δίνουμε λύσεις και όχι να πολλαπλασιάζουμε τα προβλήματα του κόσμου της «παραγωγής», όπως επίσης και η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τις προαναφερόμενες βεβαιώσεις συμβάλλει στην ενίσχυση και όχι στην εξάλειψη της «γραφειοκρατίας», ενώ παράλληλα οι προαναφερόμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ οδηγούν την χώρα βήματα πίσω» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών παραμένει κλειστό, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεστε να προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει το σύστημα.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.