Wednesday, February 6, 2019

Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπης Τζούφη για την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Παρέμβαση στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ3 πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη για την υπόθεση στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου το 15μελές συμβούλιο μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου, με αίτημα την απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον μαθητή της Α' τάξης, ο οποίος εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά προς τους συμμαθητές του και προς τους εκπαιδευτικούς.
H M. Τζούφη για την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς https://youtu.be/24idCG4TDWM

Επίσης η Υφυπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως «από τον Δεκέμβριο, 2 εκπαιδευτικοί κάλυπταν τον μαθητή στο σχολείο. Προφανώς κάτι δε λειτούργησε σωστά και γι' αυτό το Υπουργείο θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα για την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η εκπαιδευτική κοινότητα».


Συνεχίζοντας επεσήμανε πως για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων η στελέχωση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αποτελεί στοίχημα για την ομαλή λειτουργία, την εκπαιδευτική κανονικότητα και την κοινωνική ένταξη. Τόνισε επίσης πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, η Πολιτεία κάλυψε τις ανάγκες του μαθητή σε Παράλληλη Στήριξη.

Για τους λόγους αυτούς, η Υφυπουργός υπογράμμισε πως «το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο και θα πρέπει να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα. Όταν υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το τι έχει συμβεί και τι ενέργειες έχουν γίνει, τότε το Υπουργείο θα πάρει θέση για το ζήτημα».

Υπενθυμίζεται πως μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον 12χρονο μαθητή και κατόπιν έγγραφης καταγγελίας των γονέων του, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου σχετικά με την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.