Friday, February 8, 2019

Γιώργος Ρώρος: Επίσκεψη στην Α΄θμια Εκπαίδευση


Με τον διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Ευάγγελο Πασσά συναντήθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ώρα Πατρών» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Ρώρος.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις ανάγκες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και για την πορεία εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Η σημερινή δημοτική αρχή, για άλλη μια χρονιά, δείχνει να χάνει το στοίχημα της εφαρμογής μιας τόσο σημαντικής απόφασης που θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική διαδικασία, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα ελευθερώσει θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για παιδιά μικρότερης ηλικίας και θα απαλλάξει δεκάδες οικογένειες από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Με απίθανες προφάσεις, και ακόμα πιο απίθανες απαιτήσεις, η δημοτική αρχή, στην πράξη, εναρμονίζεται με τον κ. Πατούλη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, που αντιστάθηκε σθεναρά στην ψήφισή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
 Οι μόνοι που εξυπηρετούνται από την καθυστέρηση της υλοποίησης αυτής της απόφασης είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Πατρέων  σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μαξιμαλισμούς και κωλυσιεργίες.
Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σχολικής στέγης, η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου από κρατικά, περιφερειακά ή ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και των εγκαταλελειμμένων ακινήτων για αυτό το σκοπό αποτελούν προτεραιότητές μας. .
Οι εποχές που οι Δήμαρχοι ζητούσαν ό,τι ήθελαν ατεκμηρίωτα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο κ. Πελετίδης δείχνει ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και μοιάζει να μην θέλει να το αποδεχτεί, τα παιδιά μας όμως δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν κι άλλο χρόνο. Αξίζουν κάτι καλύτερο.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.