Wednesday, February 13, 2019

Σύλλογος ΠΕ "Εμμανουήλ Παπάς": «Ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών .»


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 5-2-19 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  αποφάσισε  τα παρακάτω:     
         
   Το Δ.Σ. του  συλλόγου εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της  χώρας.
   Καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και τω νέων αγροτοδικίων που εν ριπή οφθαλμού έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι  πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα.
   Αυτές οι ενέργειες αποκαλύπτουν το  αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έδειξε στους απεργούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, λίγες εβδομάδες πριν στο Σύνταγμα, όταν τους έπνιξε στα χημικά και έστειλε τραυματισμένους συναδέλφους στα νοσοκομεία.
   Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Η Κυβέρνηση φορτώνει  στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων φόρους και χαράτσια, κόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ενώ την ίδια ώρα δίνει φοροαπαλλαγές στους βιομηχάνους, τους «μεγαλοτσιφλικάδες» και στα μονοπώλια .
   Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες καταστολής και ποινικοποίησης δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές για μια ζωή με δικαιώματα.     


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.