Tuesday, August 13, 2019

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στο One Channel: Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια


H απομάκρυνση των πολιτών (περίπου 300 άτομα από το Κοντοδεσπότι και 200 από το Μακρυμάλλη) από τις περιοχές που απειλούνται από τις φλόγες γίνεται με οχήματα της Πυροσβεστικής και με οχήματα που διαθέτει ο Δήμος και η Περιφέρεια
Μιλώντας στο One Channel, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επιβεβαίωσε ότι το μεσημέρι της Τρίτης (13/8) μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών στους οικισμούς Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.


Όπως εξήγησε ο ίδιος, η απομάκρυνση των πολιτών (περίπου 300 άτομα από το Κοντοδεσπότι και 200 από το Μακρυμάλλη) από τις περιοχές που απειλούνται από τις φλόγες γίνεται με οχήματα της Πυροσβεστικής και με οχήματα που διαθέτει ο Δήμος και η Περιφέρεια, ενώ επεσήμανε πως η εισήγηση για την εκκένωση των δύο χωριών, είχε γίνει από νωρίς το πρωί της Τρίτης προκειμένου να υπάρχει και ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας και κατάλληλης οργάνωσης.

Τέλος ο ίδιος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δηλώνοντας πως μέχρι στιγμής επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και στην περιοχή έχει μεταβεί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».
Πηγή: onetv.gr

Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.