Monday, April 22, 2013

Ο πατέρας των βομβιστών της Βοστόνης, επιμένει στην αθωότητα των παιδιών του

Photo for this article
Ο πατέρας των κύριων υπόπτων στην βομβιστική επίθεση της Βοστόνης, επέμεινε σήμερα στην αθωότητά των παιδιών του, υποστηρίζοντας πως ήταν καλοί μουσουλμάνοι και ήθελαν να επιστρέψουν και να ζήσουν στη Ρωσία για να βοηθήσουν τους γονείς τους.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο Ταμερλάν, 26 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία, "ήρθε στη Ρωσία τον Ιανουάριο (του 2012) και δεν ήθελε να φύγει. Έλεγε πως ήθελε να μετακομίσει εδώ με την οικογένειά του", αφηγήθηκε ο Ανζόρ Τσαρνάεφ σε συνέντευξη που έδωσε στη λαϊκή ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Σύμφωνα με τον Τσαρνάεφ, ο Ταμερλάν δεν είχε δουλειά τους τελευταίους μήνες και έμενε στο σπίτι για να φυλάει το ηλικίας τριών ετών παιδί του ενώ η σύζυγός του εργαζόταν περιθάλποντας αναπήρους.

"Είναι αλήθεια πως ο Ταμερλάν έγινε πολύ θρησκευόμενος μετά το γάμο και πήγαινε κάθε Παρασκευή στο τζαμί (...). Όμως ήταν καλός μουσουλμάνος και δεν μπορεί να έκανε αυτό για τον οποίο κατηγορείται", δήλωσε ο Τσαρνάεφ.

Ο μικρότερος, ο Τζοχάρ, 19 χρόνων, ο οποίος τραυματίσθηκε και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε 24 ώρες, σπούδαζε στο Κέμπριτζ και "είχε μεγάλα σχέδια: να γίνει γιατρός, να ανοίξει το ιατρείο του και να εγκατασταθεί εδώ", σύμφωνα με τον πατέρα.

"Μου έλεγε, 'μπαμπά, μην ανησυχείς, θα τελειώσω τις σπουδές μου, θα έρθω εδώ και θα σας βοηθήσω'. Και τώρα, μιλάνε για βόμβες και επιθέσεις. Πώς είναι δυνατόν;", αναρωτιέται ο Ανζόρ Τσαρνάεφ.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 19χρονος τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, όσο και ο 26χρονος αδελφός του, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, δεν είχαν άδεια οπλοκατοχής για περίστροφο για τις πόλεις όπου διέμεναν.
(Πηγή φωτογραφίας:enikos.gr)

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.