Tuesday, July 30, 2013

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να απομακρύνουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς τα τέλη του 2014, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι όσοι μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους στο δημόσιο.

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να απομακρύνουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Αnt1, διευκρίνισε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.
Ερωτηθείς δε για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600.000 με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5.
«Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί» ξεκαθάρισε.
«Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ, τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε και δεσμεύθηκε πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.