Sunday, July 28, 2013

«Γίνετε αθλητές του Χριστού» λέει στους βραζιλιάνους νέους ο Πάπας

«Ο Ιησούς ανώτερος από το Μουντιάλ»


«Γίνετε αθλητές του Χριστού» ζητά από τους βραζιλιάνους νέους ο Πάπας
Δύο εκατομμύρια πιστοί υπολογίζεται ότι ήταν στην παραλία του Ρίο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε τους νέους της Βραζιλίας, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες ενάντια στη διαφθορά στη χώρα, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αλλάξουν την κοινωνία, πολεμώντας την απάθεια και επιλέγοντας μια «χριστιανική απάντηση». Κάνοντας δε ένα παραλληλισμό με την μεγάλη αγάπη των Βραζιλιάνων, το ποδόσφαιρο, ζήτησε από τους νέους να γίνουν αθλητές του Χριστού και «να προπονούνται με την προσευχή, την θεία κοινωνία και την βοήθεια στον πλησίον».

Ο 76χρονος Πάπας εκφώνησε το Σάββατο ομιλία μπροστά σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Κοπακαμπάνα για ολονυχτία προσευχής.

Μεταβαίνοντας στο σημείο της ομιλίας, ο Φραγκίσκος σταμάτησε πολλές φορές το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, προκειμένου να φιλήσει μωρά καθώς και μια αργεντίνικη σημαία, η οποία ανέμιζε από ένα αμάξι.

Ο Φραγκίσκος είπε στους συγκεντρωμένους πως γνώριζε ότι οι νέοι της χώρας διαδήλωναν προκειμένου να «εκφράσουν την επιθυμία τους για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο αδελφική».

Ενθάρρυνε τα πλήθη να καταπολεμήσουν την απάθεια και «να γίνουν πρωταγωνιστές της αλλαγής» όπως επίσης να προσφέρουν «μια χριστιανική απάντηση στις πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις που συμβαίνουν σε πολλά μέρη του κόσμου».

Κάλεσε δε τη νέα γενιά να αποφεύγει τις επιπόλαιες πράξεις και ζήτησε από τους νέους να είναι «αθλητές του Χριστού».

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Μας προσφέρει τη δυνατότητα για μία ζωή γόνιμη κι ευτυχισμένη, μας προσφέρει επίσης ένα μέλλον μαζί του που δεν θα έχει τέλος, την αιώνιο ζωή», είπε αναφερόμενος στη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει το 2014 στη Βραζιλία

Πρόσθεσε ότι «ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του».

Με μια μεταφορά δανεισμένη από τον αθλητισμό, ο Πάπας—σαν Αργεντινός και φίλος του ποδοσφαίρου και ο ίδιος—κάλεσε τους νέους να τον βοηθήσουν να οικοδομήσει την Εκκλησία του αύριο.

«Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Απαριθμώντας τους τρόπους αυτής της πνευματικής προπόνησης ανέφερε: «την προσευχή, την θεία κοινωνία, που ενσαρκώνει τον Χριστό, την αδελφική αγάπη, την προσοχή στον άλλον, την κατανόηση, τη συγχώρεση, την υποδοχή, την βοήθεια στον πλησίον, σε όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να βάζουμε κανέναν στο περιθώριο».

Η επίσκεψη του Φραγκίσκου στην Βραζιλία ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΠΗΓΗ: news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.