Wednesday, July 31, 2013

Και «επίσημα» δηλώνει συμμετοχή στη Γ' Εθνική ο Πανσερραϊκός!

Η 31η Ιουλίου αναμένεται να είναι μία ημέρα... σταθμός στην ιστορία του Πανσερραϊκού, καθώς η ομάδα θα πάρει τον δρόμο προς τη Γ' Εθνική... οικειοθελώς, μη μπορώντας να αντέξει τα βάρη των χρεών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και έφεραν την ομάδα στην άκρη του γκρεμού! Μετά τις περιόδους 1993-94 και 1995-96 όπου τα «λιοντάρια» συμμετείχαν στη Γ' Εθνική, καθώς είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά, ωστόσο κέρδισαν αμέσως την άνοδο τους, αυτή-καλώς εχόντων των πραγμάτων-θα είναι η 3η τους συμμετοχή στην Κατηγορία. Αυτό αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία κόσμου για ακόμη μία φορά, αφού πρώτα έγινε ανοιχτή διαβούλευση και ενημέρωση των φιλάθλων, χωρίς να απουσιάζουν οι στιγμές έντασης!
 Και «επίσημα» δηλώνει συμμετοχή στη Γ' Εθνική ο Πανσερραϊκός!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες, μετρούν αντίστροφα οι ώρες προκειμένου ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός να αναλάβει δράση, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο της ιστορίας των «λιονταριών» και είναι αυτός που θα λάβει και τις αποφάσεις για το μέλλον του τμήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση που υπάρχει και κατατέθηκε και εγγράφως σήμερα είναι μία και είναι από τον Σερραίο αρχιτέκτονα Δημήτρη Καμήλαλη που εκπροσωπεί χρηματοδότες και έχει ένα πλάνο 3ετίας για την Γ' Εθνική.


Διαγράφονται τα χρέη - Μένουν ελεύθεροι οι παίκτες

Στις 22 Αυγούστου πρόκειται να γίνει Γενική Συνέλευση στην ΠΑΕ για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας και το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό. Με την απόφαση αυτή, διαγράφονται από την ομάδα όλα τα χρέη προς ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους και επαγγελματίες, βυθίζοντας τους σε προβληματισμό, καθώς το συνολικό ποσό φαίνεται πως αγγίζει το 1.000.000 (από την στιγμή που το συνολικό χρέος είναι 1.700.000 και τα 700.000 είναι προς το κράτος) ενώ και όσοι παίκτες είχαν συμβόλαια με την ομάδα και συγκεκριμένα οι 13 στον αριθμό που υπήρχαν, μένουν ελεύθεροι. Όσον αφορά τα χρέη προς ΙΚΑ και Εφορία, αυτά σε πρώτη φάση φαίνεται πως «κυνηγούν» τον Λάζαρο Θεοδωρίδη.

Το προσύμφωνο με τον Ρώσο και η αποποίηση κληρονομιάς

Ο Λάζαρος Θεοδωρίδης μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την διάρκεια του συμβουλίου πως την Τετάρτη στις 14:30 το μεσημέρι λήγει και το προσύμφωνο που έκανε με τον Ρώσο επιχειρηματία Κονσταντίν Βοστρίκοφ και πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του αν δεν μπουν τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί, ενώ για πρώτη φορά ειπώθηκε πως θα γίνει και αποποίηση κληρονομιάς δικαίωμα που έχει έως και τις 4 Αυγούστου. 

Γκράτζιος: «Θα εξετάσουμε ότι πρόταση υπάρχει με σοβαρότητα»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη, Αλέξανδρος Γκράτζιος τόνισε: «Αυτή την στιγμή θα γίνει δήλωση για να αγωνιστεί η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Όσον αφορά τον ρόλο του ερασιτέχνη, όταν θα έρθει το θέμα αύριο – μεθαύριο σε εμάς θα κοιτάξουμε ότι πρόταση υπάρχει για το καλό του Πανσερραϊκού. Υπάρχει αυτή την στιγμή γραπτή πρόταση από τον κ. Καμήλαλη. Θα λάβουμε υπ’ όψιν μας όλα αυτά που συζητήσαμε με τους φιλάθλους και να σας πω ότι κανένας δεν είναι πιο Πανσερραϊκός από τον άλλον, άρα ότι πρόταση θα έρθει, αν θα έρθει στον ερασιτέχνη θα εξεταστεί με την ίδια σοβαρότητα. Ο πρόεδρος μας έρχεται από αύριο και από αύριο αναλαμβάνουμε εμείς». 


Χρυσανθίδης: «Να διασφαλίσει την αυτονομία του Πανσερραϊκού ο Ερασιτέχνης»

Από πλευράς της ΠΑΕ ο Βασίλης Χρυσανθίδης δήλωσε: «Η απόφαση μας είναι για Γ’ Εθνική διότι δεν εμφανίστηκε κανένας επενδυτής μέχρι σήμερα για τη Β’ Εθνική και έτσι θα δηλώσουμε την ομάδα αύριο που είναι η καταληκτική ημερομηνία στη Γ’ Εθνική και από κει και πέρα είναι θέμα του ερασιτέχνη. Υπάρχει μια πρόταση από τον κ. Καμήλαλη, καθ' όλα αξιόλογη με ένα πλάνο ανάπτυξης του Πανσερραϊκού, θα εξεταστεί από τον ερασιτέχνη και αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση θα δοθεί η ομάδα στον κ. Καμήλαλη. Στις 22 Αυγούστου θα γίνει η Γ.Σ. για να γίνει λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα, το προβλέπει ο νόμος και γι’ αυτό θα γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Εμείς αυτό το οποίο τονίσαμε και το λέμε δημόσια είναι ότι θα πρέπει να προσέξει ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός να διασφαλίσει κάποια πράγματα όσον αφορά την αυτονομία του Πανσερραϊκού, ομόφωνα τα μέλη συμφώνησαν ότι πρέπει να πορευθεί αυτόνομος και σε καμία περίπτωση συγχώνευσης. Ευθύνες έχουμε όλοι μας στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει να διασφαλιστούν, ζητήσαμε από τον ερασιτέχνη, κάποια χρήματα τα οποία οφείλονται στην αγορά και σε υπαλλήλους και να κατατεθούν από το νέο επενδυτή. Ο ρόλος του Λάζαρου Θεοδωρίδη θα τελειώσει τυπικά στις 22/08. Όσον αφορά το θέμα της αποποίησης θα τελειώσει από αύριο κάτι το οποίο θα βαρύνει όχι μόνο τους Σερραίους αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν κυρίως οι Σερραίοι». 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο Πανσερραϊκός ούτε στη Γ' Εθνική: 

«Δεσμεύτηκε μπροστά μας ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη ότι θα κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες, εφόσον και ο υποψήφιος επενδυτής στη Γ’ Εθνική το θελήσει και αυτός, από μεθαύριο να συναντηθούν και να διασφαλίσουν και ο ένας και ο άλλος τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος αυτού γιατί καταλαβαίνετε θα λειτουργήσει ως τμήμα του ερασιτέχνη. Με το ίδιο ΑΦΜ, με υπογραφές του νυν προέδρου του ερασιτέχνη και νυν γραμματέα, με τα ίδια λογιστικά βιβλία και άρα λοιπόν πρέπει να υπάρχει μια διασφάλιση εδώ. Εάν καθυστερήσουν, πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός, υπάρχει η πιθανότητα να μην αγωνιστεί σε καμία κατηγορία». 

Για την πρόταση του Δημήτρη Καμήλαλη αλλά και αυτή των Θεσσαλονικέων υποψήφιων επενδυτών: 

«Το Δ.Σ. αυτή την στιγμή θα διαβιβάσει τη μοναδική πρόταση που είχαμε εμείς. Αν υπάρξουν κι’ άλλες προτάσεις, ο ερασιτέχνης μας διαβεβαίωσε ότι θα μας καλέσει και θα είμαστε παρόντες στη συζήτηση των προτάσεων αυτών. Δέχθηκα επίσεις και τηλέφωνο από την Θεσσαλονίκη, από υποψήφιους επενδυτές, μου είχαν πει ότι θα μας ξαναπάρουν το απόγευμα για να μιλήσουμε και να καταθέσουν την πρότασή τους. Τους περιμένουμε, εάν τυχών έρθουν, η πρόταση θα κατατεθεί στον ερασιτέχνη και αυτός θα αξιολογήσει τις όποιες προτάσεις που βάση νόμου πλέον είναι αρμοδιότητα του. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αφουγκράστηκε την κοινή γνώμη και όλες τις παράπλευρες παρατηρήσεις που έχουν γίνει και θα πράξει το καλύτερο. Εμείς θέλουμε, η ομάδα να λειτουργήσει αυτόνομα όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι ο ερασιτέχνης θα λειτουργήσει γρήγορα και μέσα στην εβδομάδα πρέπει να καταλήξει και να μην περιμένει καθόλου όσον αφορά που θα δώσει την ομάδα γιατί ο υποψήφιος επενδυτής κ. Καμήλαλης, ως στόχο έχει την άμεση επάνοδο του Πανσερραϊκού στη Β’ Εθνική. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει από αύριο, να ξέρει ότι μπορεί να λειτουργήσει την ομάδα και να την στελεχώσει με τα παιδιά τα οποία υπάρχουν. Γιατί υπάρχουν επαγγελματίες στον Πανσερραϊκό που παραμένουν ακόμα και δεν έχουν πάει σε καμία ομάδα και είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική. Το πλάνο του κ. Καμήλαλη, είναι εξαιρετικό και αυτό το οποίο θέλουν όλοι οι Σερραίοι και αν το εφαρμόσει νομίζω ότι θα έχει μόνο επιτυχία. Είναι ένα πλάνο τριετίας και αναφέρεται στην ανάπτυξη των ακαδημιών, των εγκαταστάσεων, στη λειτουργία των ομάδων Κ20 και Κ17 κ.α.».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.