Sunday, July 28, 2013

Μητροπολίτης Θεολόγος: "Για τον Ισλαμιστή η μεγαλύτερη αρετή είναι να παίρνει τα κεφάλια των απίστων"

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης που χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα το βράδυ της Παρασκευής ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους τον ρόλο της Εκκλησίας, εξήρε το διαχρονικό ρόλο των Αγίων, Μαρτύρων και Νεομαρτύρων κι επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ισλάμ. Ακολουθούν αποσπάσματα από το κήρυγμά του...
Μητροπολίτης Θεολόγος: "Για τον Ισλαμιστή η μεγαλύτερη αρετή είναι να παίρνει τα κεφάλια των απίστων"
«...Έργο πρώτιστο της Εκκλησίας μας είναι να γεννά Αγίους. Αυτά είναι τα πνευματικά διαπιστευτήριά της στον ουρανό και στην γη. Υπάρχει η Εκκλησία μας για να γεννά Αγίους για να πλουτίζει τον ουρανό με αστέρια ολοφώτεινα τα οποία σελαγίζουν εις το νοητό στερέωμα της εκκλησίας μας. Πρώτιστο, μεγαλύτερο κι αγιότερο καθήκον της Εκκλησίας μας είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις σωτηρίας για τον άνθρωπο. Να καθοδηγεί τον άνθρωπο ως διδάσκαλος της αλήθειας στην σωτηρία. Να επισταλάζει στις ψυχές των ανθρώπων τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή, την καρτερικότητα, έτσι ώστε να μπορούν ν’ αντιπαλεύουν προς τις μεθοδείες του διαβόλου. Γι’ αυτό ασκοπούν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που είναι άγευστοι του μηνύματος και της πνευματικότητας της Εκκλησίας μας οι οποίοι θεωρούν ότι η Εκκλησίας μας είναι ένας κοινωνικός οργανισμός. Ότι είναι ένας οργανισμός πρόνοιας και προσφοράς φιλανθρωπίας. Ότι είναι ένας σύλλογος ευσεβών και καλών ανθρώπων. Η Εκκλησία είναι κυρίως και πρωτίστως το Σώμα του Χριστού. Η Εκκλησία πρωτίστως και κυρίως είναι το πνευματικό νοσοκομείο στο οποίο όλοι προσερχόμαστε για να λάβουμε την ίαση από τα παθήματα και τις αρρώστιες των ψυχών και των σωμάτων. Αυτή την εμπειρία είχαν πρώτοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας οι οποίοι καθάρισαν τον εαυτό τους από κάθε τι ακάθαρτο...»
«...Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είχαν ανδρικό φρόνημα, κατεφρόνησαν τα χθαμαλά αυτού του βίου και ζούσαν και ανέπνεαν για το Χριστό...»
«...Και μη νομίσετε ότι το χριστιανικό Μαρτυρολόγιο εξαντλείται εις τους 4 πρώτους αιώνες όπου το χώμα της Εκκλησίας ποτίστηκε από άφθονα αίματα Μαρτύρων, ανδρών και γυναικών, μεγάλων και μικρών, πλουσίων και φτωχών, όλων αυτών που αποτελούν το νέφος το πνευματικό που μας σκεπάζει. Μάρτυρες υπήρξαν και μετά. Είναι οι Νεομάρτυρες της Εκκλησίας μας οι οποίοι σφαγιάστηκαν απ’ τους Τούρκους – Οθωμανούς επειδή δεν δέχτηκαν ν’ αρνηθούν τη θρησκεία του Χριστού. Είναι ο δικός μας Νεομάρτυς, ο Νικήτας, ο οποίος μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού σ’ αυτή την πόλη. Οπως είναι ο Αγιος Ιωάννης των Σερραίων που μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού μεσ’ τη φωτιά. Οπως είναι οι Μάρτυρες που πλούτισαν το Μαρτυρολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας...»
«...Δίωξαν τον Χριστό, δίωξαν την Εκκλησία, θέλησαν να σβήσουν το όνομα του Χριστού από το κοινωνικό και ιστορικό γίνεσθαι και μάλιστα καυχώνταν ότι αυτό το οποίο άφησαν ημιτελές Διοκλητιανός και Δέκιος πρόκειτο να το ολοκληρώσουν αυτοί με τη δύναμη της εξουσίας και με θανάτους φριχτούς. Αλλά αυτοί χάθηκαν. Και το μνημόσυνό τους εξαφανίστηκε. Σήμερα οι άνθρωποι τους θυμούνται με αποστροφή για όλα τα εγκλήματα που έκαναν μόνο και μόνο για το όνομα του Χριστού το Άγιο. Αλλά και στις ημέρες μας αδελφοί υπάρχουν μάρτυρες που χύνουν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού. Αυτό το οποίο γίνεται στις μέρες μας στη Μέση Ανατολή μην αμφιβάλλετε ότι έχει θρησκευτική απόχρωση. Μην αμφιβάλλετε ότι, όπως λέγεται, υπάρχει σχέδιο να εκδιωχθούν οι Χριστιανοί από τη Μέση Ανατολή. Και βλέπετε τη βαρβαρότητα των ακραίων Ισλαμιστών οι οποίοι σκοτώνουν τους Χριστιανούς σε Νιγηρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη και άλλα μέρη όπου επικρατεί το ακραίο και φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Μην κοιτάτε την Ευρώπη όπου οι Ισλαμιστές για να πετύχουν το σκοπό τους προβάλλουν ένα πρόσωπο εκσυγχρονιστικό. Η θρησκεία του Ισλάμ είναι θρησκεία μη ανεκτική. Για τον Ισλαμιστή η μεγαλύτερη αρετή είναι να παίρνει τα κεφάλια των απίστων ενώ για τον Χριστιανό η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη κι η συγχωρητικότητα. Πριν από λίγους μήνες απήχθησαν στη Συρία δυο επίσκοποι, ένας της Ορθόδοξης Εκκλησίας κι ένας λειτουργός άλλη χριστιανικής ομολογίας κι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους γιατί αρνήθηκαν να προδόσουν το Χριστό. Μην αμφιβάλλετε λοιπόν ότι σήμερα νέοι Μάρτυρες ποτίζουν με το αίμα τους το δένδρο της Εκκλησίας. Σήμερα σε όλο τον κόσμο και ιδίως εκεί όπου επικρατεί το Ισλάμ δημιουργούνται προϋποθέσεις νέων διωγμών, νέων μαρτυρίων τα οποία θ’ αναδείξουν τους νέους Αγίους και Μάρτυρες της Εκκλησίας μας. Αλλά κι εμείς, στην δήθεν Χριστιανική πατρίδα μας, στην δήθεν Χριστιανική πατρίδα μας, στην πατρίδα εκείνη που μέρα με την ημέρα αποστασιοποιείται από την πίστη στο Χριστό υπάρχει ανάγκη κι εμείς να μαρτυρήσουμε όχι με το μαρτύριο του αίματος -τουλάχιστον επί του παρόντος- αλλά το μαρτύριο της συνειδήσεως, το μαρτύριο της αληθείας, το μαρτύριο μιας ζωής η οποία θ’ αποπνέει το άρωμα του Χριστού έτσι ώστε να διδάσκουμε τους ανθρώπους πώς είναι ο Χριστιανός...» 
ΠΗΓΗ: serraikanea.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.