Tuesday, July 23, 2013

Οι Βρετανοί... τρελάθηκαν: Χαρές και πανηγύρια για το βασιλικό μωρό!

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ
Οι Βρετανοί... τρελάθηκαν: Χαρές και πανηγύρια για το βασιλικό μωρό!
Ενθουσιασμό στο Παλάτι και σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε η χθεσινή άφιξη του βασιλικού μωρού, που έδωσε τέλος στην παρατεταμένη αναμονή και στην φρενίτιδα των στοιχημάτων. Το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ είναι αγόρι- παρότι οι λάτρεις του τζόγου πόνταραν σε γένος θηλυκό- και είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, αν και όπως επισημαίνουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ ενδέχεται να στεφθεί βασιλιάς τον 22ο αιώνα.
Το αγοράκι που «χαίρει άκρας υγείας» γεννήθηκε στις 16:24 ώρα Λονδίνου και έχει βάρος 3,8 κιλά που είναι βάρος ρεκόρ για νεογέννητο παιδί στην πρόσφατη ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο μπαμπάς Ουίλιαμ που ήταν στο πλάι της συζύγου του κατά τη διάρκεια του τοκετού, ανέφερε ότι ο ίδιος και η Κέιτ «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι».
Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του παλατιού, ενώ το συντριβάνι στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκε με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού. Εκατοντάδες Βρετανοί και τουρίστες γιόρτασαν υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού.
«Είναι ένα υπέροχο μωρό, ένα όμορφο μωρό», είπε ο Δρ Μάρκους Σέτσελ που παρακολούθησε τη γέννηση. Το νεογέννητο και η μητέρα «είναι καλά», πρόσθεσαν οι γιατροί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τοκετού. Το παλάτι αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β 'και ο Δούκας του Εδιμβούργου (προγιαγιά και προπαππούς), ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης (παππούς και γιαγιά), ο πρίγκιπας Χάρι (αδελφός του Ουίλιαμ και θείος του μωρού) και η οικογένεια Μίντλεντον (η οικογένεια της Κέιτ) «έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση».
O Κάρολος μετά τη γέννηση του εγγονού του δήλωσε: «Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την άφιξη του πρώτου εγγονού μας» ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σημείωσε: «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας». Η άφιξη του «υγιούς βασιλικού μωρού» του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά ήδη έχει λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε «τσουνάμι» συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.