Monday, July 29, 2013

Βίκυ Σταμάτη: ημερολόγια φυλακής

Ο σύζυγός της καταχωρούσε τις σκέψεις του ενόσω ελεύθερος, η ίδια ασπάστηκε τη συνήθεια στη φυλακή. Το ημερολόγιο της Βίκυς Σταμάτη, μέσω του οποίου επιχειρεί τον προσωπικό της απολογισμό και εξωτερικεύει τα συναισθήματά της για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύτηκε την Κυριακή από την «Real News».
Βίκυ Σταμάτη: ημερολόγια φυλακής
«Είτε το θέλουμε είτε όχι, η ζωή περιλαμβάνει συχνά μη αναστρέψιμες, αναπόφευκτες καταστάσεις», αναφέρει. «Πόσο μπορούμε να σταθούμε άξιοι των δυσκολιών μας και να τις “κουβαλήσουμε” διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας και την αίσθηση για την αξία και το νόημα της ύπαρξής μας; Στην κατάσταση του αρχικού σοκ ο πενθών ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εκφράσει το παραλήρημά του, που στην ουσία κρύβει τη βαθιά του θλίψη. Είχα ανάγκη να προσπαθήσω να “χωρέσω” την ένταση και το παράλογο… των όσων βιώνουμε, βιώσαμε…».
Και συνεχίζει: «Αισθάνθηκα ότι οι άνθρωποι συνήθως περνάμε διάφορα στάδια "πένθους". Πιο χαρακτηριστικά είναι: Το αρχικό σοκ της απώλειας, το στάδιο της άρνησης, το στάδιο διαπραγμάτευσης του "τι άλλο θα μπορούσε να έχει γίνει", και το στάδιο του θυμού, έως ότου φτάσουμε στην αποδοχή του γεγονότος!!!
»Αυτή δεν ήταν μια διαδικασία διανοητική. Είναι μια διαδικασία αισθαντική που προϋποθέτει εύρος καρδιάς, σύνδεση με το κέντρο μας και την πηγή ζωτικότητας μέσα μας.
»Με άλλα λόγια προσπαθώ να "χωρέσω" μέσα μου το άτομο και να υπομείνω, τόσο το συγκεκριμένο γεγονός, αυτό της απώλειας, όσο και τα έντονα, αιφνίδια και παράλογα συναισθήματα που βιώνω».
Σχετικά με τα προβλήματα υγείας της, η Βίκυ Σταμάτη χαρακτηρίζει την μαστεκτομή «ακρωτηριασμό» και εξηγεί στην εφημερίδα ότι ο γυναικολόγος της την είχε προειδοποιήσει. «Πριν χρόνια, στην προσπάθειά μου να αποκτήσω παιδί, ο γυναικολόγος μου μού είχε πει: εγγυώμαι για την τεκνοποίηση, δεν εγγυώμαι για την υγεία των μαστών σας. Κι αυτό γιατί αναγκάστηκα να υποβληθώ σε απανωτές ορμονικέ θεραπείες για να αποκτήσω το γιο μου. Εγώ απάντησα τότε ότι θέλω να γίνω μάνα με κάθε θυσία. Και τον αγνόησα», αποκαλύπτει.

n
n
n
n
  A. V.

ΠΗΓΗ: proodos.net 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.