Tuesday, July 30, 2013

Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

«Δεν υπάρχει τίποτε νεότερο»

Ήρεμο το κλίμα στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

Ήρεμο το κλίμα στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου
Ηρεμία επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές. Τη Δευτέρα σημειώθηκε ένταση όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε νεότερο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Τη Δευτέρα σημειώθηκε ένταση όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση 

δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου  

Για το θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης ώστε να υπάρξουν συλλήψεις για τα γεγονότα της Δευτέρας ο κ. Κασμίρογλου σχολίασε:
«Οπωσδήποτε υπάρχουν εισαγγελικές αποφάσεις καθώς διαπράχθηκαν αδικήματα σε ποινικό επίπεδο. Πρόκειται, ωστόσο, για θέμα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών».
Το ήρεμο κλίμα στην περιοχή επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραΐτης. Ο ίδιος είχε δηλώσει τη Δευτέρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε η αστυνομία να δώσει μια πολιτική λύση ειρήνης και ηρεμίας, αλλιώς θα έχουμε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.