Tuesday, July 30, 2013

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ο Μπερλουσκόνι

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας συνεδριάζει σήμερα για να αποφανθεί εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργός της χώρας, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης, με τις κατηγορίες της φορολογικής απάτης, μία απόφαση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.


Η πιθανή φυλάκιση του Μπερλουσκόνι, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κάτι που πιθανώς θα έχει αντίκτυπο και στις λοιπές χώρες του ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι θα εμφανιστεί ενώπιον πέντε δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα κάνει την τελευταία αγόρευσή του ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση ενός έτους. Οι διαβουλεύσεις του δικαστηρίου πιθανώς να διαρκέσουν έως και τρεις ημέρες έως ότου ληφθεί η απόφαση.

Εάν καταδικαστεί, ο Μπερλουσκόνι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του στο κοινοβούλιο, κάτι που θέτει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του κόμματός του.

Σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, αφού πολλά μέλη του κόμματός του που έχουν ήδη δυσανασχετήσει εξαιτίας της συνεργασίας με τον «παλιό τους εχθρό», ίσως αρνηθούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση εφόσον ο Μπερλουσκόνι βρεθεί ένοχος και καταδικαστεί, αναφέρει το Reuters.

ΠΗΓΗ: newsplus.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.