Wednesday, July 31, 2013

Στάινμπρουκ: Σχέδιο Μάρσαλ Β για Ελλάδα και νότια Ευρώπη

Δεν αρκεί η πολιτική της Μέρκελ, για δημοσιονομική προσαρμογή
Picture 0 for Στάινμπρουκ: Σχέδιο Μάρσαλ Β για Ελλάδα και νότια Ευρώπη
Ελλάδα και Ισπανία χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα για να ανακάμψουν, η πολιτική της προσαρμογής που υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ, δεν αποδίδει ούτε αρκεί, τονίζει σε συνέντευξή του στη WSJ ο αντίπαλός της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και επικεφαλής του SPD, Πέερ Στάινμπρουκ.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είναι κατά της διαγραφής χρέους αλλά υπέρ ενός Σχεδίου Μάρσαλ Β για την Ελλάδα και τη νότια Ευρώπη .
«Η δική της θεραπεία είναι προσαρμογή, προσαρμογή, προσαρμογή» δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal συμπληρώνοντας: «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που μπορούν να ανακάμψουν αυτές οι χώρες.

Επισημαίνεται ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν αναπτυξιακά μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία που θα επιδοτούν επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους ανέργους. Τα χρήματα για αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δοθούν από τα υπάρχοντα ταμεία στήριξης της ΕΕ αλλά και από τον προτεινόμενο φόρο επί χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Συμφωνεί ότι η μείωση των ελλειμμάτων στις εν λόγω χώρες είναι απαραίτητη, αλλά υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να τους δοθεί περισσότερος χρόνος.
«Ηγείται της ευρωπαϊκής πολιτικής με την προσοχή της στραμμένη στους εγχώριους ψηφοφόρους και λέει ότι δεν θέλει να πληρώνει για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ.Στάινμπρουκ αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ δημοφιλές. Το εάν όμως είναι σωστό να παίζεις σε αυτό το ρυθμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για μένα είναι ένα μεγάλο ερώτημα».
Τάχθηκε επίσης  υπέρ της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
«Η ΕΚΤ έχει γίνει κάπως ο αναπληρωτής ηθοποιός επειδή οι αρχηγοί κρατών και οι αρχηγοί κυβερνήσεων δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να διευρύνουν τη διαχείριση της κρίσης πέρα από την απλή δημοσιονομική προσαρμογή, κυρίως βάσει της γερμανικής επιρροής» δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ και συμπλήρωσε: «Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Ντράγκι με την ανακοίνωσή του για το πρόγραμμα ΟΜΤ το προηγούμενο φθινόπωρο, παρείχε μεγάλη ώθηση».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.