Πτώση 9,4% κατά το α΄5μηνο του 2013
Οριακή μείωση εσόδων, αλλά και ζημιές ανεπαίσθητα μειωμένες σε σύγκριση με το 2011, κατέγραψαν το 2012 ως σύνολο οι ελληνικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που παράγουν παγωτά. Στην πλειονότητά τους, ωστόσο, ήταν κερδοφόρες ή βελτίωσαν τη λειτουργική αποδοτικότητά τους.
Αντιθέτως, παρά τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, τα οικονομικά μεγέθη του τομέα το 2013 προδιαγράφονται δυσμενέστερα εκείνων του 2012, καθώς υποχωρεί η παραγωγή και εντείνεται ο ανταγωνισμός.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, μειώθηκε η παραγωγή επεξεργασμένου ρευστού γάλακτος κατά 9,4%, γιαουρτιών και άλλων ειδών γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση ή οξίνιση κατά 5,4% και παγωτών κατά 2,1%. Παράλληλα, αυξήθηκε η παραγωγή γάλακτος και κρέμας γάλακτος με περισσότερο από 6% λίπος και μη συμπυκνωμένων ή ζαχαρούχων κατά 1,6%, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών για επάλειψη κατά 0,1% και τυροκομικών προϊόντων κατά 5,3%.
ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΠΗΓΗ: axortagos.gr
No comments:
Post a Comment
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.