Saturday, May 19, 2018

Μιχάλης Τζελέπης: «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Δήλωση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, για την  Ημέρα Μνήμης  της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης, τιμής και αναστοχασμού για τους 353.000 Έλληνες Πόντιους που βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν και υπέστησαν τον βίαιο ξεριζωμό και τη γενοκτονία. Ημερομηνία σταθμός, μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας μας που σημάδεψε τις απαρχές του 20ου αιώνα.
Αυτή η ιστορική πραγματικότητα μας καλεί σήμερα να ξανασκεφτούμε τον πόνο, την απώλεια, τον τρόμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που άδικα και άγρια βίωσαν τα χιλιάδες αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, να αντιμετωπίσουμε την μισαλλοδοξία, για να αποφύγουμε παρόμοιες τραγωδίες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γείτονες, ιδιαίτερα στις ταραγμένες μέρες μας όπου η τρομοκρατία, οι πόλεμοι, οι εθνικιστικές απειλές, η βία και η προσφυγιά κυριαρχούν ή καραδοκούν σε πολλές γωνιές του πλανήτη.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.