Tuesday, May 29, 2018

Αγώνες Διελκυστίνδας στην Πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος στην Κερκίνη

Στην Πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κερκίνης του δήμου Σιντικής Σερρών το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου 2018, σήμα κατατεθέν των αθλοπαιδιών, απετέλεσε η επίδειξη του παραδοσιακού αθλήματος της διελκυστίνδας, η πρόκληση της οποίας, δεν άφησε αδιάφορους ούτε τους γονείς, επισκέπτες που υποστήριζαν τις Αθλοπαιδιές - Διελκυστίνδα, αλλά ούτε και τους αιρετούς οι οποίοι και πρωτοστάτησαν στα αγωνιστικά δρώμενα. 




Στην διελκυστίνδα αγωνίστηκε επίσης η Δήμητρα Μάρκου, ο Λάζαρος Αγγούσης, ο Αντώνης Ηλιάδης, αλλά και άλλοι γονείς που συνεισέφεραν στην διεξαγωγή των αθλοπαιδιών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αθλοπαιδιών, ευελπιστούμε ότι αποτελεί το εφαλτήριο παρόμοιων δημιουργικών εγχειρημάτων που θα παρέχουν  περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας, υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη για την περιοχή της Κερκίνης.
Η προσπάθεια όλων όσων έλαβαν μέρος στα παράλληλα αγωνίσματα επιβραβεύθηκε από  τον έκδηλο ενθουσιασμό και το ένθερμο χειροκρότημα όσων το παρακολούθησαν.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να δοθούν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Τ.Κ. Κερκίνης, κ. Θεόδωρο Καρατζίκο, καθώς η Κερκίνη Σερρών ήταν πεντακάθαρη και οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο 3ήμερο Πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος ήταν άρτια οργανωμένες, αλλά και στην φιλότιμη πρόσφορα της οργανωτικής εθελοντικής επιτροπής για Αθλοπαιδιές κ.κ. Χρήστο Ανδρεάδη, Θεόδωρο Καρατζίκο, Ιωάννη Καντή, Ηλία Μουντζέλο, Δήμητρα Μάρκου, Μαρία Λατίνη, Γεωργία Τραΐανού, Χριστίνα Τραϊανού, Σέβη Τραϊανού και Γεωργία Καλτσίδου, και των κατοίκων του χωριού, χάρη στους οποίους η πανήγυρις στέφθηκε με επιτυχία.
Αγώνες Διελκυστίνδας στην Πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος στην Κερκίνη 27.5.18 https://youtu.be/9sBzOEu70nk
Διελκυστίνδα
«Η διελκυστίνδα (αγγλ. Tug-of-War) είναι ένα άθλημα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της. Η διελκυστίνδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξαγόταν από το 1900 ως το 1920, ενώ συμπεριλήφθηκε και στους Β΄ Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1906 στην Αθήνα, στη λεγόμενη μεσοολυμπιάδα. Αρχικά ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων στίβου αλλά αργότερα λογιζόταν ως ανεξάρτητο άθλημα, αναγνωρισμένο από τη Δ.Ο.Ε.».
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ της Γραφίδας Σιντικής:





















































































































































































Φώτο-Ρεπορτάζ: Χρήστος Κατσαρός

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.