Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Ξενάγηση στις υπόγειες στοές των Οχυρών Ρούπελ της Γραμμής Μεταξά με τα μάτια της Γραφίδας Σιντικής (Εικόνες – Βίντεο)


Η ξενάγηση που έγινε στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης Β΄ Π.Π. “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ” 12/5/2018 στις υπόγειες στοές (έκθεση Αντικειμένων 1940-41) των Οχυρών Ρούπελ της Γραμμής Μεταξά από τον αντιπρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση & Εκπρόσωπο Τύπου της διοργάνωσης Ρούπελ, Παναγιώτη Σαββίδη, οπού εκτίθενται:
Α) Ιστορικά ντοκουμέντα πού βρέθηκαν στο εσωτερικό του Οχυρού ΚΑΡΑΤΑΣ, (εφημερίδες, επιστολικά δελτάρια, σελίδες ημερολογίων, αυτοσχέδια τραπουλόχαρτα κ.α.) τα οποία βρέθηκαν στις εγκαταλελειμμένες στοές του οχυρού και συντηρήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΠΕΤΡΑ στην Αθήνα.
Β) Το έργο του γνωστού δημιουργού Τριαντάφυλλου Βαϊτση, “Πνεύμα Οχυρό”,  δημιουργού του “Σπιτιού της Σκιάς” στην Ξάνθη, όπου φιλοτεχνήθηκε μετά από πρωτοβουλία του σωματείου “ ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ ”.
Γ) Εκθέματα του Πολεμικού  Μουσείου "Μιχάλη Τσαρτσίδη"

Ξενάγηση στις υπόγειες στοές των Οχυρών Ρούπελ της Γραμμής Μεταξά με τα μάτια της Γραφίδας Σιντικής https://youtu.be/Z7L6tit2ajo

Φωτορεπορτάζ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.