Monday, May 21, 2018

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου & Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης


Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου & Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Mirko Šarović είχε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης & Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνάντηση, παρουσία του Πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Branko Dokić, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.
Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.


Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας αφενός στο να διαδραματίσει προωθητικό ρόλο στην επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων της αφετέρου στο να συμβάλει ενεργά στο διάλογο για την υπέρβαση των ευρύτερων ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υφίσταται σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.