Thursday, May 24, 2018

Επιβεβαιώνεται το σενάριο της μη τυχαίας σύλληψης των δύο στρατιωτικών


Σύμφωνα με έκθεση για τις «εξελίξεις στο διεθνή περίγυρο της χώρας» του πανεπιστημίου Μακεδονίας, η αρνητική στάση της Άγκυρας επιβεβαιώνει το σενάριο της μη τυχαίας σύλληψής τους
«Η αρνητική στάση της Άγκυρας στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών επιβεβαιώνει το σενάριο της μη τυχαίας σύλληψής τους». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, μεταξύ άλλων, η έδρα «Θουκυδίδης – Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές» του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην αναλυτική έκθεσή τής για τον Μάρτιο – Απρίλιο 2018, με τίτλο: «Οι εξελίξεις στο διεθνή περίγυρο της χώρας».


Στην έκθεση και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο των ελληνοτουρικών σχέσεων επισημαίνεται πως η αρνητική στάση της Άγκυρας στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών επιβεβαιώνει το σενάριο της μη τυχαίας σύλληψής τους.
Η επιστημονική ομάδα εξηγεί ότι «η τουρκική πολιτική ηγεσία φαίνεται να κινήθηκε στα πρότυπα της πολιτικής σύλληψης και παραπομπής στην τουρκική δικαιοσύνη δεκάδων ξένων υπηκόων, με τις χώρες των οποίων έχει πολιτικές ή άλλες διαφορές.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ του Μάνου Χαραλαμπάκη για ΤΑ ΝΕΑ
Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων
Επιστολή προς τους δύο τούρκους συνηγόρους των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων (CCBE), Antonín Mokrý.
Στην επιστολή του ο κ. Mokrý, αφού επισημαίνει ότι ενήργησε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τις επίμονες οχλήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητεί να πληροφορηθεί από τους τούρκους δικηγόρους «σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, με ποιες κατηγορίες».
«Τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επισημαίνει επίσης στην επιστολή του ο πρόεδρος της CCBE.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.