Saturday, May 26, 2018

Κωστής Ιωαννίδης: Με μεγάλη μου συγκίνηση αντίκρισα στο μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υόρκης Μακεδονική ασπίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας και με Ελληνική Γραφή


Με μεγάλη μου λύπη άκουσα τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ανέφερε ότι οι γείτονες μας χρησιμοποιούν αυτό το όνομα τα τελευταία 70 χρόνια. Κανείς όμως πρωθυπουργός όλο αυτό το διάστημα δεν επικύρωσε και αποδέχτηκε επισήμως το όνομα αυτό. Είναι η πρώτη φορά που δυστυχώς  ετοιμαζόμαστε να αποδεχτούμε επισήμως την ονομασία Μακεδονία. Οι γείτονες μας είναι αυτοί που θέλουν να ενταχτούν στην ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ όχι εμείς…. εμείς είμαστε ήδη μελή και στην ευρωπαϊκή ένωση και στο ΝΑΤΟ. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζουν την οικονομία της χώρας τους….

Με μεγάλη μου συγκίνηση αντίκρισα στο μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υόρκης Μακεδονική ασπίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας και με Ελληνική Γραφή. Τη άλλες απόδειξης επιτέλους θέλουν ότι η Μακεδονία μας ήταν , είναι, και θα είναι Ελληνική. Το όνομα είναι πολύ σημαντικό μια αποδοχή του ονόματος από την πλευρά μας μπορεί μακροπρόθεσμα στο μέλλον να οδηγήσει σε εδαφικές διεκδικήσεις και αναγνωρίσεις δήθεν μειονοτήτων οι οποίες  έχουν ως απώτερο σκοπό τις εδαφικές διεκδικήσεις.  

Το όνομα Μακεδονία ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.