Monday, July 16, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑ - ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ



Η Ρωσία επένδυσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και κέρδισε οικονομικά, οργανωτικά και στην ασφάλεια της διοργάνωσης.
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έγινε πιο τεχνοκρατικό, προσαρμόστηκε στις τηλεοπτικές ανάγκες από τους χορηγούς, και πιο δίκαιο, λόγω VAR, που έκοψε το "χέρι του θεού".
Λογικά, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των ευρωπαϊκών χωρών κυριάρχησαν και πάλι, αυτήν τη φορά απόλυτα, αφού η Ευρώπη και ειδικά οι χώρες της ΕΕ υπερέχουν καθολικά των ομάδων της Λατινικής Αμερικής στο νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Η πολυπολιτισμική ομάδα της ΓΑΛΛΙΑΣ - συνδυάζοντας το ταλέντο των παικτών, κυρίως από τις πρώην αποικίες της, με τον γερμανικό προγραμματισμό- αυτήν τη φορά έφθασε στην κορυφή.


Η ΚΡΟΑΤΙΑ των 5 εκατομμυρίων κατοίκων - συνδυάζοντας το πείσμα των πονεμένων Βαλκανίων με τη γερμανική πειθαρχία- έκανε περήφανους τους συμπατριώτες της, αλλά και κάθε ταλαιπωρημένο μικρό έθνος.
Μότρις και Μπαπέ, οι δύο κορυφαίοι του Mουντιάλ, ενσαρκώνουν με την οικογενειακή και προσωπική τους πορεία τις ταυτότητες των δύο ομάδων, αλλά σε σημαντικό βαθμό και των δύο χωρών - κατ' επέκταση και της ΕΕ.
Η καταιγίδα στην απονομή του κυπέλλου, δείγμα των απρόβλεπτων γεγονότων της εποχής μας, ή αλλιώς "Τhe game is over", συμβολικά και ουσιαστικά και ας μη βρισκόμαστε στο 2009 και δεν ακούμε τον Oli Ren.
Καλό και ήρεμο υπόλοιπο καλοκαιριού, γιατί τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε, μαζί με τις "Αρετές του έθνους των Ελλήνων", και κάτι από Γαλλία και Κροατία...


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.