Tuesday, July 31, 2018

Τα ρομπότ αντικαθιστούν τους υπαλλήλους των τραπεζών


Η σουηδική Nordea που αποτελεί υπόδειγμα για ολόκληρο τον κλάδο
Θα αντικατασταθούν τα τραπεζικά στελέχη με ρομπότ; Δεν είναι λίγοι οι χαιρέκακοι που θα πανηγύριζαν το ότι τα ρομπότ δεν παίρνουν μπόνους. Διότι είναι όντως μεγάλη η δυσφήμηση που υπέστη το επάγγελμα μετά την κρίση του 2008 και οι κοινωνικοί αυτοματισμοί έχουν πυροδοτηθεί εδώ και καιρό στα social media – όπως συμβαίνει συνήθως η ύβρις των ολίγων στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια χαρακτήρισε το σύνολο των εργαζομένων, αν και πολλοί επισημαίνουν και συστημικές εκτροπές και ακρότητες στον κλάδο.


Η αυτοματοποίηση του τραπεζικού κλάδου είναι πάντως μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, σημειώνει ο Νίκλας Μάγκνουσον στο Bloomberg. Και αναφέρει ως παράδειγμα τις σκανδιναβικές τράπεζες και ιδιαίτερα την περίπτωση της σουηδικής Nordea. Της «μοναδικής μεγάλης τράπεζας που κατάφερε να περιορίσει τα κόστη της ενώ βρίσκεται στην πρωτοπορία της διαδικασίας αντικατάστασης των ανθρώπων με μηχανές», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Η Nordea Bank AB βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του εργατικού της δυναμικού κατά 6.000 εργαζομένους. Ο διευθύνων σύμβουλος Κάσπερ φον Κόσκαλ δεν κρύβει ότι μέσα σε μία δεκαετία ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απασχολεί η τράπεζα θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. «Ο μοναδικός τρόπος για να μείνει κανείς ανταγωνιστικός στο μέλλον είναι οι αυτοματισμοί και τα ρομπότ να αναλάβουν από τους ανθρώπους όσο περισσότερες αρμοδιότητες μπορούν, από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μέχρι τις απαντήσεις σε τηλεφωνικές κλήσεις πελατών του κλάδου λιανικής τραπεζικής» σημειώνει.
Διαβάστε περισσότερα εδώ 

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.