Tuesday, July 31, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ;


Ακούγοντας τις ειδήσεις στο ραδιόφωνο του αυτοκίνητου, άκουσα ενα ρεπορτάζ πολιτικοαθλητικού περιεχόμενου.
Αναφερόταν στην "ΠΑΕ Παναθηναϊκός" και την μεταβίβαση των μετοχών από την πλευρά Αλαφούζου σε ενα επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής έναν Ταϊλανδό.
Προβλέπαν ναυάγιο, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει με τον ρυθμό πού θα ήθελαν οι επενδυτές, την υλοποίηση των παράλληλων δεσμεύσεων και διευκολύνσεων σε άλλες "δουλειές" τους στην Ελλάδα.
Ανέφεραν επίσης, ότι και το άλλο επενδυτικό project Έλληνα επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα με επενδυτές απο το Λονδίνο και αφορά τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ δεν προχωράει, παρ' ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί σε συνάντηση, που είχε τύχει και μεγάλης δημοσιότητας, με τον Έλληνα επιχειρηματία στου Μαξίμου.
Και παρ' ότι δεν θέλω να πιστεύω, ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην χώρα, σκέφτηκα πως δυστυχώς η πραγματικότητα με διαψεύδει.
Πελώρια ερωτήματα, δυστυχώς, κοινότυπα και πάλι μου γεννιούνται:


-Γιατί κάθε επενδυτής, με ή χωρίς εισαγωγικά, στην χώρα μας, χρειάζεται ειδική συμφωνία με την εκάστοτε κυβέρνηση;
-Γιατί ειδικά επενδυτές σε επαγγελμαρικές αθλητικές εταιρείες και ΜΜΕ, μεγάλα ή μικρά χρειάζονται ειδικές, μυστικές κατά τεκμήριο, συμφωνίες, για ταυτόχρονες "διευκολύνσεις" σε αλλά επιχειρηματικά τους ενδιαφέροντα;
-Δεν υπάρχουν νόμοι και κράτος δικαίου στην Ελλάδα;
-Πώς χρησιμοποιούν την δύναμη πού αποκτούν με την εξαγορά ομάδων και ΜΜΕ;
-Τόσα χρόνια οι κυβερνητικές ηγεσίες, δεν κατάλαβαν, ότι τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη που αποκτούν, γρήγορα γυρίζουν είς βάρος τους και σίγουρα είς βάρος της χώρας και της δημοκρατίας;

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.