Sunday, July 22, 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΣΚΟΥΖΕ


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στις 18 Ιουλίου 2018 στον Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ, παρουσία της Α.Ε. του Π.τ.Δ


Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην ιερή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αιμιλιανού, στον μοναδικό στην Αττική ενοριακό Ναό, που βρίσκεται στο Λόφο Σκουζέ.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, με την συμμετοχή ιερέων.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, Βουλευτές πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, με τη συμμετοχή των επισήμων και πλήθος κόσμου. Την πομπή συνόδευσαν άγημα της Προεδρικής Φρουράς, και Συλλόγων Κρητών και Ρουμελιωτών, ενώ παιάνισαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, ο πατέρας Νικόλαος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών και όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην ευόδωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Φιλιππάκος τιμήθηκε από τον πατέρα Νικόλαο, με τον Καρπόν της Αμπέλου, για το έργο και την προσφορά του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις αρχές και τις αξίες που τον διακρίνουν.

Σε δήλωσή του ο κ. Φιλιππάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πόλη των Αθηνών, τιμά σήμερα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού, στον μοναδικό ναό που φέρει το όνομα του Αγίου στην Αττική, και δεσπόζει στον ιστορικό λόφο Σκουζέ.

Η σεμνή παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας λαμπρύνει τις σημερινές εκδηλώσεις και όλοι μαζί συμμετείχαμε στην πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου.

Η πίστη στη δύναμη της γνώσης, όπως μας διδάσκει το παράδειγμα του Αγίου Αιμιλιανού, αποτελεί το κλειδί για να γίνουμε όλοι πιο συνειδητοί χριστιανοί, αλλά και να μπορέσουμε να γνωρίσουμε το βαθύτερο νόημα της χριστιανικής μας πίστης, που δεν είναι άλλο από την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά σε κάθε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον πατέρα Νικόλαο για το έργο και την κοινωνική του προσφορά στους ανθρώπους που χρήζουν της βοήθειας μας. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν σεμνό εκπρόσωπο της Εκκλησίας μας, τον οποίο σέβομαι και τιμώ απεριόριστα.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους!»


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.