Tuesday, July 31, 2018

ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ: Ελληνικό κόμμα ζητά το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!


ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ: 
Ελληνικό κόμμα ζητά το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!
Χρόνια είχαμε να διαβάσουμε μία τόσο - απροκάλυπτα και ξεκάθαρα – αντιαγροτική και αντιβαμβακοπαραγωγική θέση κι άποψη!
Η «Δημιουργία Ξανά» (Πρόεδρος της ο Θάνος Τζήμερος), το κόμμα που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έλαβε 0,53%, ζητά, εμμέσως πλην σαφέστατα, το «ξεπάτωμα» της βαμβακοκαλλιέργειας!


Ας μάθουν λοιπόν, εκεί στη «Δημιουργία Ξανά», πως η βαμβακοκαλλιέργεια έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα μας:
· Σχετικά με τις συνθήκες άρδευσης του βαμβακιού τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί νέες μέθοδοι ποτίσματος που εξοικονομούν μεγάλες ποσότητες νερού (στάγδην άρδευση).
· Θα μπορούσε βέβαια και η πολιτεία, πριν ή μετά τα μνημόνια, να κατασκευάσει υδατοδεξαμενές συλλογής των όμβριων υδάτων που το χειμώνα (χωρίς αυτές) καταλήγουν (δυστυχώς) στη θάλασσα.
· Σε σύγκριση με το καλαμπόκι ή το τριφύλλι ή τα τεύτλα που θέλουν πολλαπλάσια ποσότητα νερού, το βαμβάκι είναι σαφέστατα η ολιγότερο υδροβόρα καλλιέργεια… Εκτός κι αν η «Δημιουργία Ξανά» θέλει να «ξεπατώσουμε και τα καλαμπόκια, και τα τριφύλλια;
· Το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό βαμβάκι, εμπεριέχει και ενσωματώνει ΑΞΙΕΣ, καθιστώντας το απολύτως ανταγωνιστικό με τα προσφερόμενα βαμβάκια (παγκοσμίως)
· To βαμβάκι συνεισφέρει και στη μείωση της υπερθέρμανσης: σκεφτείτε έναν κάμπο, το καυτό καλοκαίρι, χωρίς βαμβάκι αλλά με καλλιέργεια με μικρότερη φυλλική επιφάνεια ή χέρσο!
· Το βαμβάκι, μετά τα δάση, μας δίνει πολύτιμο οξυγόνο διότι από τη σπορά μέχρι τη συλλογή του μεσολαβεί μεγάλο διάστημα, καθώς έχει μεγάλη καλλιεργητική περίοδο (που καμία άλλη ανταγωνιστική καλλιέργεια δεν έχει).
· Το βαμβάκι δίνει ζωοτροφή (βαμβακόσπορο και βαμβακόπιτα) μη γενετικά τροποποιημένη, συνεισφέροντας και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
· Επίσης, το βαμβάκι συνεισφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση της συνοχής, της απασχόλησης και του κοινωνικού & οικονομικού ιστού στη χώρα μας
· Και κλείνω με μεγέθη που αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας για την οικονομία της χώρας μας καθώς:
Ασχολούνται με τη βαμβακοκαλλιέργεια 50.000 αγρότες περίπου,
Λειτουργούν 65 εκκοκκιστικές μονάδες
Δίνει εργασία σε χιλιάδες παράλληλες θέσεις εργασίας (περιττό να αναφέρω τα επαγγέλματα…)
Αποτελεί το 3ο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν της χώρας μας
ο κύκλος εργασιών του προϊόντος ξεπερνά τα 500.000.000 €. 

Αυτό είναι το βαμβάκι μας! Το Ελληνικό βαμβάκι!
Ένα προϊόν που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον!

Μπαντής Αθανάσιος
www.cotton-net.gr
6944-782288

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.