Thursday, July 26, 2018

Προετοιμασία της ΄΄ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ΄΄ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές


Συνεδρίασε, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιούλη 2018, η συντονιστική επιτροπή της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, με την παρουσία και των δημοτικών συμβούλων της, Δημήτρη Γιαννακίδη και Τάνιας Γεωργούλα.
Αποκλειστικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση, αποτέλεσε το νέο πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές καθώς επίσης τα νέα δεδομένα  που διαμόρφωσε ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο συντονισμό των ενεργειών και δράσεων για τη προετοιμασία της συμμετοχής της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Κεντρικά στοιχεία της ομόφωνης απόφασης της συντονιστικής επιτροπής είναι:


α. για την ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός, η συμμετοχής της στις δημοτικές εκλογές, αλλά η συλλογική παρέμβασή της στη διαμόρφωση θέσεων και  λύσεων στα προβλήματα της σερραϊκής κοινωνίας
β. σημαντικό κομμάτι της συλλογικής παρέμβασης της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ στα πραγματικά προβλήματα των συνδημοτών μας και μάλιστα αρκετά  αποτελεσματικό, υπήρξε η παρουσία και η κατάθεση προτάσεων από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Πολλά θέματα, τα οποία ανέδειξε, από την ίδρυσή της πριν 13 χρόνια η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ (όπως τα στρατόπεδα ως δημόσιος χώρος και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής αξίας των κτηρίων τους, πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου, ποδηλατόδρομοι και ποδηλατοκίνηση κ.α.), αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη κεντρικά στοιχεία της σημερινής δημοτικής πραγματικότητας.  Αποτιμήθηκε, λοιπόν, σημαντική η συμμετοχή της και ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η παρουσίας της και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
γ. ανατέθηκε στους δημοτικούς συμβούλους της να προετοιμάσουν το κείμενο που θα τεθεί στην κρίση του σώματος μιας διευρυμένης γενικής συνέλευσης, που θα συγκληθεί μέχρι τον Οκτώβρη, ώστε να  αποτελέσει το πολιτικό πλαίσιο της συμμετοχής της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές..
δ. στη νέα αυτή συλλογική προσπάθεια θα κληθούν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν για την επιτυχία του εγχειρήματος, όλοι/ες που βρέθηκαν τα 13 χρόνια της παρουσίας της στα δημοτικά πράγματα, μαζί και δίπλα στην συλλογικότητα.  



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.